Körtés csokiszeletek
Hozzávalók kb. 12 szelethez:
-15 dkg gm étcsokoládé
-1/2 dl tejszín
-15 dkg vaj
-12 dkg porcukor
-4 tojás
-1 tk. gm sütőpor
-1 ek. holland kakaópor
-12 dkg mandulaliszt
-4 kisebb körte
Elkészítés:
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy kb. 30 cm hosszú szögletes tortaformát, és sütőpapírral is kibéleljük.
A csokoládét apróra tördeljük, fém keverőtálban, vízgőz fölött felolvasztjuk, és a tejszínt is hozzákeverjük.
Habosra keverjük a vajat a cukorral, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a csokis krémet, a sütőport, a kakaóport, egy csipet sót, a mandulalisztet is. Alaposan összedolgozzuk.
A körtéket megmossuk, megtöröljük, az aljukat egyenesre vágjuk, és a tepsibe helyezzük. Körbeöntjük a csokis masszával, és a sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 331 kcal