Körtés csokiszeletek
2024-06-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 12 szelethez:

-15 dkg gm étcsokoládé

-1/2 dl tejszín

-15 dkg vaj

-12 dkg porcukor

-4 tojás

-1 tk. gm sütőpor

-1 ek. holland kakaópor

-12 dkg mandulaliszt

-4 kisebb körte

Elkészítés:

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy kb. 30 cm hosszú szögletes tortaformát, és sütőpapírral is kibéleljük.

A csokoládét apróra tördeljük, fém keverőtálban, vízgőz fölött felolvasztjuk, és a tejszínt is hozzákeverjük.

Habosra keverjük a vajat a cukorral, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a csokis krémet, a sütőport, a kakaóport, egy csipet sót, a mandulalisztet is. Alaposan összedolgozzuk.

A körtéket megmossuk, megtöröljük, az aljukat egyenesre vágjuk, és a tepsibe helyezzük. Körbeöntjük a csokis masszával, és a sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük. 

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

1 szelet: 331 kcal