Kókuszos-kekszes szelet
Hozzávalók kb. 10 szelethez
A kókuszos részhez:
-3 ek. liszt
-5 dl tej
-5 ek. cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-1 csomag zselatinfix
-20 dkg kókuszreszelék
A kekszes részhez:
-10 dkg háztartási keksz
-10 dkg darált háztartási keksz
-10 dkg cukor
-4 ek. kakaópor
-20 dkg vaj
A tetejére:
-3 ek. kókuszreszelék
-3 ek. kakaópor
Elkészítés:
Folpackkal kibélelünk egy kisebb (kb. 15 x 25 cm-es) tepsit. A kókuszos részhez a lisztet a tejben csomómentesen elkeverjük, majd beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és az egészet jól összefőzzük. (Nem forraljuk!) Félretesszük hűlni. Amikor már kihűlt, hozzáadjuk a zselatinfixet és a kókuszreszeléket. Jól összekeverjük.
A kekszes részhez az egész kekszeket apró darabkákra tördeljük. A kétféle kekszet tálba öntjük. 1,5 dl vizet megmelegítünk, beletesszük a cukrot, a kakaóport meg a vajat, és pár perc alatt összefőzzük. A még forró kakaós-margarinos masszát a kekszre öntjük. Az egészet jól összekeverjük és félretesszük hűlni.
A tepsiben először a kókuszos masszának a felét egyenletesen elsimítjuk, majd rákenjük a kekszes-kakaós masszát, és végül pedig erre rásimítjuk a megmaradt kókuszos masszát. A hűtőben 1 egész éjszakát dermedni hagyjuk.
Másnap egyforma kockákra szeleteljük, a felét kókuszreszelékkel, a másik felét kakaóporral megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: másnap