Kockahasat szeretnék - Mit kell hozzá tennem?
2022-07-25  /  Szerző:   /   Ajánló
 
A várandósokon kívül talán nincs is ember, aki ne szeretne kockahasat. Az igény sokszor megvan, a megvalósítás azonban a legtöbbször falakba ütközik. Nyújtunk most egy kis segítséget annak érdekében, hogy a kockás has közelebb kerülhessen hozzád!


Enélkül nincs kockahas 

A kockahas kizárólag edzéssel nem érhető el, megfelelő étkezés is szükséges hozzá. Ha ennek a kettőnek az elegyéhez azonban némi kitartás és következetesség is társul, a siker nem marad el. Hogy ne csak ész nélkül csapj bele a lecsóba, keress célzott programokat!

Ha kockahasat szeretnél, érdemes szétnézned az olyan weboldalakon, mint például a www.intenset.hu. Itt megismerkedhetsz a kockahas programmal, amely kezdők és haladók számára is abszolút megfelelő. A program sokkal több mint egy egyszerű leírás, hiszen konkrét edzést és étrendet is magában foglal. Előnye, hogy olyan mankót ad, amelynek segítségével a teljes életmódváltás is kivitelezhető. 
 
Ezek a program részei
 
A vágyott kockahas csak rendszerrel és rendszerességgel érhető erről, erről gondoskodik a program. Az étrend a napi rutinba probléma nélkül beilleszthető, hiszen az ételek könnyen elkészíthetőek és nem igényelnek speciális alapanyagokat sem. Minden hozzávaló beszerezhető bármelyik szupermarketben, az előre tervezésnek, az ételek időben való elkészítésének és a csomagolásnak azonban kiemelt szerepe van. Kizárólag így érhető el ugyanis, hogy ne történjen diétahiba.
 
A dietetikus által létrehozott étrend különböző a nők és a férfiak számára, az eltérés a napi szénhidrát- és fehérjemennyiségben fedezhető fel. Az étrend tartalmaz napi egy-két proteinturmixot is, amelyek segítségével könnyen biztosítható a megnövekedett fehérjeigény.
 
Az edzést egy csupán 5 perces torna adja, amelyet minden nap el kell végezni. A rövid időtartam ellenére azonban a program roppant hatásos, hiszen 5 olyan gyakorlatot tartalmaz, amelyek a hasizom összes rétegét megdolgoztatják több oldalról is. A jól ismert plank és hasprés természetesen helyet kapott az edzéstervben, a változatosságot pedig a felülés variációi biztosítják.
 
Hasizom anatómia
 
A megfelelő étrend lepucolja rólad a zsírt, így láthatóvá válnak majd azok a bizonyos, kemény munkával létrehozott kockák. Annak érdekében, hogy megértsd, miért olyan fontos az edzés és az étkezés együttese a kockahas elérésében, ismerkedjünk meg a kockahas anatómiai jellemzőivel közelebbről.
 
A hasfalat több réteg izom alkotja: a külső ferde-, a belső ferde-, illetve a haránt hasizom, illetve a témánk szempontjából oly jelentős egyenes hasizom. Az úszógumi ugyanis szeret ezen a rétegen tanyázni. Ha azonban sikerül megszabadulni tőle, az egyenes hasizom edzésével tűnnek majd elő a kockák.
A kockahasnak természetesen nemcsak esztétikai szerepe van, a helyes testtartáshoz, a belső szervek megtartásához, sőt, még a légzéshez is elengedhetetlen. A felülésen kívül minden olyan gyakorlattal edzhetők a hasizmok, amelyek során megtörténik a törzs hajlítása vagy fordítása. 
 
Ha minden álmod a kockahas, étkezz helyesen, eddz hasra és végezz rendszeresen kardióezdést is! Hidd el, a befektetett munka garantáltan megtérül majd!