Kiderült, mennyivel előbb születtek meg Rúzsa Magdi hármasikrei
2022-02-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Koraszülöttként – információink szerint másfél hónappal a kiírt időpont előtt – jöttek a világra Rúzsa Magdi hármasikrei. A hír mégis valósággal csodaszámba megy, három baba esetében ugyanis az, hogy az édesanya a 34. hétig hordja a piciket, igazán ritka.Ám a neheze csak most jön, három babát ellátni hatalmas feladat, de az énekesnőnek lesz segítsége. A kórházban külön nővér foglalkozik a csöppségekkel, Rúzsa Magdi pedig előre elárulta, a hazatérésük után dadák segítik majd a mindennapjaikat.

„Örömmel értesítek mindenkit, megszülettek a kisbabáink. Most még nehéz szavakba önteni az érzéseinket. Boldogság van” – írta múlt hét szerda este a közösségi oldalain Magdi, aki szeptember elején a Blikknek árulta el először: hármasikreket hord a szíve alatt.

A tripla boldogság azonban az első pillanattól aggodalmat is jelentett, a babák száma miatt veszélyeztetett terhesnek minősített kismama néhány héttel a bejelentés után visszavonult a színpadtól, decemberben pedig a saját és a gyermekei egészségének védelmében befeküdt a kórházba.

– Több hónapja alig alszom, és ezt nyilván érzem sok szempontból, de ezt az áldozatot meg kell hozni, hogy ők jól legyenek. Már körülbelül öt kilónyi baba van a pocakomban, ami nagyon jó, de ez még közel sem a vége – árulta el az énekesnő nemrég a hot!-nak, ami azt jelentette, hogy már akkor átlagosan 1600 gramm felett lehettek a picik.

Ez a tény, illetve az, hogy az énekesnő a 34. hétig tudta hordani a babákat, a szakember szerint nemcsak ritkaságszámba megy, de az orvosok számára is örömhír, hiszen így sokkal kisebb az esélye annak, hogy később bármilyen probléma fellépjen.

– Ez tényleg egy nagyon nagy ajándék – jelentette ki a Blikk által megkérdezett dr. Koiss Róbert szülész-nőgyógyász, aki szerint – ennyi időt eltöltve az anyaméhben – a babák már jó kilátásokkal jönnek a világra.

– Ugyan a 37. hét előtt született babák koraszülöttnek számítanak, hármasikreknél hatalmas dolog, hogy eljutottak a 34. hétig – magyarázta a szakorvos, aki szerint persze, ez nem jelenti azt, hogy az énekesnő és gyermekei, Lujza, Keve és Zalán azonnal haza is mehetnek a kórházból.

– Az édesanya, aki szinte biztosan császármetszéssel hozta világra a babákat, akár már 48 óra múlva hazamehetne, de a gyermekek esetében sok dolognak kell teljesülnie ehhez. Többek között fontos, hogy a gyerekek, akik jó eséllyel nyitott inkubátorba kerülhettek, mekkora súllyal jöttek világra, s hogy abból tíz százaléknál többet ne veszítsenek – magyarázta a doktor, aki kiemelte: hármasikrek esetén az első pillanattól kijelölnek egy nővért, aki az anyuka rendelkezésére áll a kórházban, mindenben segítve neki. Rúzsa Magdi még jó pár hétig kórházban lehet a gyerekekkel, de utána sem marad segítség nélkül. Amellett, hogy az ő és a férje, Vilmos családja is besegít, az énekesnő korábban elárulta, tudja, hogy dadák nélkül nem tudja ellátni a piciket.

Forrás: Blikk