KÉPES BESZÉLGETÉS MOBILFOTÓZÁSRÓL - KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS
2020-10-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Ajánló


Korábban azt mondták: legjobb fényképezőgép az, ami nálad van.

Manapság ez inkább így hangzik: a legjobb fényképezőgép az, ami a zsebedben van. Valóban, már nincs is szükség a hagyományos fényképezőgépre?


Fotó: Gárdi Balázs

A Magyar Nemzeti Múzeum programja azt járja körül: milyen változást hozott a mobiltelefonnal való fotózás a sajtófotóban és általában az amatőr fotografálásban.

Akik erről beszélgetnek: Hajdu D. András  -szabadúszó fotóriporter, Sopronyi Gyula - fotó és videórovat vezető a 24.hu-nál, Fazekas István - fotóriporter, HVG, képszerkesztő, Szabó Bernadett - fotóriporter, Reuters, Hadfi Norbert - Chief Technology Adviser, Huawei Technologies Hungary, Révész Tamás - fotográfus.
Virtuálisan velük lesz még Gárdi Balázs (magyar származású fotográfus, számtalan hazai és nemzetközi verseny győztes, USA-ban él) akinek Afganisztánban készült képeit Révész Tamás mutatja be. A közönségben pedig jelen lesz még Erdész László (szentendrei galéria tulajdonos), akinek telefonnal készített, városát szépíteni akaró, mozgosító képei is megtekinthetőek lesznek.


Fotó: Szabó Bernadett

Néhány idézet a kerekasztal résztvevőitől:

Fazekas István:"Természetesen használok mobilt, de nem mint önálló projektnél gondolok rá, inkább mintegy erős kiegészítésre a fényképezőgép mellett. A telefon folyamatosan velünk van ezért sokkal személyesebb pillanatokban is lehetőségünk van képek készítésére a segítségével."

Szabó Bernadett: "Fotóriporter vagyok. Tudósítok a világ történéseiről, és bár hiszem, hogy minden egyes kockámban benne vagyok én is, ezek a képek nem rólam szólnak. Nem szólhatnak rólam. A telefonos képeimben viszont én vagyok benne. Ezek csak rólam szólnak. A testemről, a gondolataimról, a lelkemről."


Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem

Időpont: 2020. október 16-án 17:00 órakor

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amelyet itt érhetsz el!