Kényeztető finomság: kekszkrém házilag
A kekszkrém egy jó sűrű, édes és tömény finomság, leginkább a Nutellához hasonlítható, csak nem mogyorós, hanem különféle kekszek krémesített változata. Az utóbbi években jelent meg a szuperek karácsonyi kínálatában, imádnivaló, és otthon is könnyedén elkészíthető, ráadásul édesszájúaknak remek gasztroajándék!
Igazi kalóriabomba, de isteni finom, egyetlen kanálka tökéletes belőle, ha ránk törne a nassolhatnék, de nagyon változatosan használható, akárcsak a Nutella. Tehetjük palacsintába, amerikai palacsinta tetejére, mártogathatunk bele almacikket, narancsgerezdet, lehet egy vékony réteg belőle tortába, de akár forró csokit is gazdagabbá, ízesebbé tehet ez a fűszeres, édes krém.
Házilag is nagyon egyszerűen elkészíthető, bármilyen ízvilágra hangolható, attól függően, milyen keksszel készítjük, a csúnyábbra sikerült mézeskalács is simán eltüntethető benne, de minden omlós keksz tökéletes hozzá - csak fűszerezés kérdése, hogy ellenállhatatlanná tegyük! Most alaprecept jön, de fűszerrel, narancshéjjal, aszalt gyümölccsel, csonthéjasokkal tovább gazdagítható!
Kekszkrém házilag
Hozzávalók:
10 dkg fehér csokoládé
18 dkg mézeskalács vagy más fűszeres omlós keksz
2 dl kókuszkrém vagy tejszín
1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
1 kávéskanál őrölt fahéj
csipet só
Elkészítés:
1. A mézeskalácsot vagy fűszeres omlós kekszet összetördeljük, és késes robotgépben finomra őröljük. A kókuszkrémet vagy tejszínt egy lábasban felforrósítjuk, beletördeljük a fehér csokoládét, és kevergetve megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kekszmorzsát és a fűszereket, átkeverjük, és egy botmixerrel egészen krémesre, selymesre - ha úgy szeretjük, akkor darabosabbra - dolgozzuk.
2. Üvegbe töltjük, és ha langyosra hűlt, akkor a hűtőbe tesszük, ott tároljuk, fogyasztás előtt fél órával érdemes kivenni, hogy kenhetőbb állagú legyen.
Fontos! Kókuszkrémmel készítve 3-4 hétig eláll, tejszínnel érdemes 1 hét alatt végezni vele...
Forrás: Activebeauty