Kekszes túrótorta
Hozzávalók 8 szelethez:
-5 dkg vaj/margarin
-20 dkg Oreo keksz
-35 dkg túró
-5 dkg kristálycukor
-1 csomag vaníliás cukor
-1 csomag vaníliás pudingpor
-1 citrom reszelt héja
-2 dl tejföl
-20 dkg étcsokoládé
-1 dl habtejszín
Elkészítése:
A kekszet 2-3 darab kivételével aprítógépben a vajjal/margarinnal összemorzsoljuk, és a tortaforma aljára nyomkodjuk úgy, hogy egy kis pereme is legyen.
A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. A túrót alaposan elkeverjük a cukrokkal, a pudingporral és a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a tejfölt. A massza felét a kekszre simítjuk, majd a félretett kekszeket összemorzsoljuk, és a masszára szórjuk.
Ezután a túrós krém másik felét is a tortaformába simítjuk, és a sütőben megsütjük (kb. 50 perc). Akkor van kész, ha a krém már nem lötyög a formában. A tortát hagyjuk kihűlni. Csak akkor lehet szépen szeletelni, ha teljesen kihűlt!
A csokoládét összetördeljük. A tejszínt felmelegítjük, ráöntjük az összetört csokoládéra, majd alaposan elkeverjük, hogy felolvadjuk. A tortára locsoljuk, majd újra hűtőbe tesszük tálalásig.