„Kedvellek, de nem vagyok szerelmes beléd.” – Hogyan válaszolj?
2020-08-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Megismerkedtek, randiztok, többször is. Minden szépen alakul. Legszívesebben kikiáltanád a világba, hogy mennyire szerelmes vagy. De aztán egyszer csak kapsz egy hidegzuhanyt.

„Kedvellek, de nem vagyok szerelmes beléd.”

Egy ilyen vallomást sosem jó végighallgatni. De hogyan és mit lehet válaszolni rá? Olvass tovább a tippjeinkért!

Hidd el, amit mond!

Nem könnyű elfogadni, de valószínűleg ez az igazság, különben nem mondaná Neked a partnered. Természetes, hogy egy ilyen vallomástól szomorú és ingerült leszel, vagy teljesen összezavarodsz. De próbáld átérezni a helyzetét, hiszen neki sem lehetett könnyű kimondani ezeket a szavakat. Nem kell, hogy egyetérts vele, mégis tiszteletben kell tartanod az érzéseit, meg kell hallgatnod a mondandóját, és el kell fogadnod a döntését.

Kérdezd meg magadtól, hogy Te hasonlóan érzel-e iránta!

Szerinted úgy tökéletes ez a kapcsolat, amilyen? Vagy Te is tisztában vagy vele, hogy vannak problémák és súrlódások köztetek, a felszín alatt? Most jött el az ideje annak, hogy őszinte legyél, és bevalld, Te hogyan érzel.

Könnyű ugyanis negatívan reagálni csípőből egy ilyen helyzetre, ezért jobb, ha inkább veszel egy mély lélegzetet, és komolyan átgondolod, mielőtt kimondod hangosan a véleményedet.

Ezt is olvasd el! - Randizás szakítás után: honnan tudhatod, hogy már készen állsz rá?

Döntsd el, hogy akarsz-e harcolni ezért a kapcsolatért!

Ha a partnered meghozta a saját döntését, és ki is tart mellette, akkor valószínűleg már semmit se tehetsz. De, ha kész megbeszélni a dolgokat, és nem zárkózik el egy esetleges folytatástól, akkor csak rajtad múlik, mit választasz. Egy párkapcsolathoz azonban két ember kell, csak akkor fog működni, ha mindketten tesztek érte.

Barátok maradtok, vagy inkább nem?

Ha együtt nem is maradtok, barátok még lehettek. De ez is kettőtök döntése kell, hogy legyen. Beszélnetek kell, és találnotok egy olyan közös megoldást, amely mindkettőtök számára megfelelő. Azt kell tenned, ami a legjobb számodra. Ha úgy érzed, hogy nem tudsz továbblépni, amíg barátok vagytok, akkor jobb megszakítani minden kapcsolatot vele, a saját jövőbeli boldogságod érdekében.

Találd meg a jót egy ilyen rossz helyzetben is!

Nem kellemes egy ilyen vallomást kapni, mégis előfordulhat, hogy a párod tesz számodra vele szívességet Neked. Kimondja helyetted, amire esetleg Te nem lettél volna képes. Ha nem szerelmes beléd, akkor sosem tudna boldoggá sem tenni, akkor pedig, jobb is, ha minél hamarabb tovább léptek mind a ketten. Addig is, míg egy új szerelem bekopogtat az ajtódon, találj valami más örömet az életedben. Legyen az egy jó barát, egy háziállat, vagy szakmai sikerek, bármi, ami boldoggá tesz.