Katona Klári eltitkolta a házasságát
2022-12-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Katona Klári sosem volt valami bőbeszédű, ha a magánéletéről esett szó, így nem véletlen, hogy a házassága is titokban maradt a Neoton Família egyik alapító tagjával, Galácz Lajossal.

Mivel a népszerű énekesnő mindig is óvta a privát szféráját, nem véletlen, hogy évtizedek múltán, egy archív oldalon bukkantak rá az eltitkolt és feledésbe merült esküvő fotójára. A Fortepan nyilvános archívumában megosztott, feledésbe merült felvételt az ACNews szúrta ki: a képen az énekesnő és ­Galácz esküvője látható, amint éppen az anyakönyvvezető asztalánál ülnek 1975-ben, amikor Klári 22 éves volt.

A Blikk kereste az exházaspárt, ám az énekesnőt nem érték el, a zenész pedig nem kívánt nyilatkozni. Csepregi Éva viszont mindig szívesen nosztalgiázik a Neoton Família legszebb időszakairól, így felidézte azt is, hogy Klári és a zenekar basszusgitárosa egy párt alkotott.

– Ó, ez még akkor volt, amikor bekerültünk a Neotonba a lányokkal. A basszusgitáros, Galácz Lajos felesége volt Klári, és a Neoton kísérte a fellépésein. Voltunk Olaszországban turnézni 1975-ben, ott volt alkalmunk megismerni jobban Klárit is. Értékes kapcsolat lehetett, Lajos nagyon jó ember. Fiatalok voltak, szépen éltek, legalábbis, amit én láttam, abból harmóniára és szeretetre következtettem. Amíg együtt voltak, úgy láttam, boldogok éltek – emlékezett vissza Éva, aki nem tudja, mikor alakult ki a románc, illetve miért lett vége.

– Amíg együtt voltak, felhőtlennek tűnt a kapcsolatuk. Az a néhány hónap, amikor együtt turnéztunk, emlékezetes volt, de Klári előttünk is titokként kezelte a magánéletét, nem szeretett róla beszélni. Azt sem tudom, hogyan találkoztak, és nem tudom, miért lett vége. Végül is fiatalok voltak, a házasság kezdetén Klári csak 22 éves volt – emlékezett vissza az énekesnő, aki nemrég telt házas koncertet adott a Neoton Familia sztárjaival, de a két ünnep között is bőven hallhatjuk a hangját az ország több pontján.

Katona Klári házassága végül még a 30-as évei előtt zátonyra futott Galácz Lajossal.

– A válásuk után már nem járt velünk fellépni. Klárival legutóbb Tokióban találkoztam, 1984-ben. Ő éppen versenyzett, mi pedig koncertet adtunk – árulta el Éva.

Katona Klári hite nem rendült meg a házasság intézményében, másodszor Babos Gyulával, a Liszt Ferenc-díjas magyar dzsesszgitárossal kelt egybe. Négy évvel ezelőtt vesztette el második férjét.