Karácsonyi koktélreceptek
2019-12-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Mindjárt itt a karácsony, amikor minden az ételekről és az italokról szól. És míg az ételekből garantáltan a házi készítésűt preferáljuk, az italokra kevesebb gondot fordítunk. Pedig az ünnepi hangulatot tovább fokozhatjuk egy-egy karácsonyi koktéllal, amely a mi konyhánkban született. Tedd te is még különlegesebbé az idei ünnepi szezont az alábbi koktélreceptek valamelyikével!

Fehér karácsony mojito

Ez a krémes, kókuszos koktél tutira karácsonyi hangulatba hozza vendégeinket! A tejfehér alapszínből kikukucskáló piros gránátalmaszemek és a szép zöld mentalevelek tökéletes összhangot alkotnak!

Hozzávalók 1 pohárnyihoz:
1 lime leve, 8 mentalevél, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál fehér rum, 1 evőkanál kókuszrum, 60 ml kókusztej, jég, szénsavas ásványvíz, gránátalmaszemek.

Elkészítése:
Tedd egy magas falú pohárba a lime levet, a cukrot és mentaleveleket, koktélos törőfával vagy fakanálnyéllel préseld össze őket, majd töltsd meg a poharat félig jéggel. Turmixgépben dolgozd össze a fehér rumot, a kókuszrumot és a kókusztejet, majd öntsd rá a jégre és koktélos kanállal keverj egyet rajta. Töltsd fel a poharat szénsavas ásványvízzel, és díszítsd gránátalmával és mentával a koktélt.

 

Karácsonyi sangría

Idén nálad ünnepel az egész família? Akkor mindenképpen el kell készítened ezt a karácsonyi sangríát! A bor, a cider, az alma, az áfonya és a rozmaring kombinációjából olyan ital születik, amely minden fogás mellé tökéletesen illik!

Hozzávalók 10-12 pohárnyihoz:
2 üveg chardonnay vagy szürkebarát, 190 ml szénsavas almabor, 50 g cukor, 25 g áfonya (félbe vágva), 75 g áfonya (egészben), 1 alma felkockázva, 3 ág rozmaring.

Elkészítés:
Egy nagy kancsóba tedd bele az összes hozzávalót, és egy nagy fakanál segítségével kevergesd addig, amíg a cukor feloldódik. Hűtsd legalább négy órán át szervírozás előtt.

 

Forró vajas bourbon

A család férfitagjai nagy valószínűséggel nem rajonganak a csinos koktélokért, ám a forró vajas bourbonnek nem fognak tudni ellenállni. Bizony, almabor, bourbon whisky és vaj melegen szervírozva, amelytől a legfagyosabb lelkek is felmelegednek.

Hozzávalók 1 pohárnyihoz:
125 ml szénsavas almabor, 15 g puha vaj, fél evőkanál méz, 1 csipet szegfűszeg, 1 csipet őrölt fahéj, 1 csipet őrölt gyömbér, 60 ml bourbon whisky, egész fahéj a díszítéshez.

Elkészítése:
Egy lábasban alacsony lángon hevítsd fel az almabort. Egy kis tálban keverd össze a vajat, a mézet és a fűszereket, majd add hozzá az egészet az almaborhoz. Ha a fűszeres vaj felolvadt, vedd le a lábast a tűzről, és azonnal keverd bele a bourbont. Kínáld egész fahéjjal díszítve.


Forrás: Activebeauty