Kapros-citromos lazac mozzarellás paradicsommal
2023-07-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A lazachoz:

-1 citrom kifacsart leve

-4 ek olívaolaj

-1 csokor friss kapor

-4 szelet bőrös lazacfilé

A körethez:

-8 szem paradicsom

-2 nagy golyó mozzarella

-2 ek. olívaolaj

-1 csokor friss bazsalikom

Elkészítés:

A citromlevet elkeverjük az olívaolajjal, a felaprított kaporral, sózzuk-borsozzuk. A halszeleteket óvatosan a pácba forgatjuk, és negyed óráig állni hagyjuk.

Közben a grillt előmelegítjük. A paradicsomokat és a mozzarellát vastagon felszeleteljük, a paradicsomokat megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és ráhelyezünk 1-1 levél bazsalikomot és 1-1 szelet sajtot.

A halat a bőrös felével lefelé a grillre tesszük és kb. 8 percig grillezzük, majd megfordítjuk és pár perc alatt a másik oldalát is kérgesítjük. A paradicsomszeleteket is a grillre helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt megolvad.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva