Kapros-citromos lazac mozzarellás paradicsommal
Hozzávalók 4 személyre
A lazachoz:
-1 citrom kifacsart leve
-4 ek olívaolaj
-1 csokor friss kapor
-4 szelet bőrös lazacfilé
A körethez:
-8 szem paradicsom
-2 nagy golyó mozzarella
-2 ek. olívaolaj
-1 csokor friss bazsalikom
Elkészítés:
A citromlevet elkeverjük az olívaolajjal, a felaprított kaporral, sózzuk-borsozzuk. A halszeleteket óvatosan a pácba forgatjuk, és negyed óráig állni hagyjuk.
Közben a grillt előmelegítjük. A paradicsomokat és a mozzarellát vastagon felszeleteljük, a paradicsomokat megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és ráhelyezünk 1-1 levél bazsalikomot és 1-1 szelet sajtot.
A halat a bőrös felével lefelé a grillre tesszük és kb. 8 percig grillezzük, majd megfordítjuk és pár perc alatt a másik oldalát is kérgesítjük. A paradicsomszeleteket is a grillre helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt megolvad.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva