Káposztás rakott harcsa
2024-01-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-60 dkg harcsaszelet

-50 dkg szálas savanyú káposzta

-1 fej vöröshagyma

-1 dl olaj

-1 tk. csombor (vagy őrölt bors)

-2 babérlevél

-30 dkg burgonya

-2 dl tejföl

-5 dkg szeletelt, húsos szalonna

Elkészítés:

A halat leöblítjük, leszárítjuk és kisebb darabokra szeleteljük, megsózzuk. A káposztát átmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

Felforrósítjuk az olaj felét, és megfuttatjuk benne a hagymát. Rátesszük a káposztát, sózzuk, és kevés víz hozzáöntésével kb. 45 perc alatt megpároljuk. Közben megszórjuk a csomborral, rátesszük a babérlevelet, ha szükséges, még kevés vizet öntünk alá.

Amíg a káposzta készül, a burgonyát alaposan megmossuk, héjában puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, és felszeleteljük. A halszeletek mindkét oldalát a maradék olajon elősütjük.

A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. Amikor a káposzta elkészült, hőálló tálba tesszük, elrendezzük rajta a burgonyát, majd a halszeleteket. Meglocsoljuk tejföllel, rátesszük a szalonnaszeleteket, és a sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük. Amikor a szalonna szépen megsült a tetején, kivesszük a sütőből és tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva