Káposztás rakott harcsa
Hozzávalók 4 személyre:
-60 dkg harcsaszelet
-50 dkg szálas savanyú káposzta
-1 fej vöröshagyma
-1 dl olaj
-1 tk. csombor (vagy őrölt bors)
-2 babérlevél
-30 dkg burgonya
-2 dl tejföl
-5 dkg szeletelt, húsos szalonna
Elkészítés:
A halat leöblítjük, leszárítjuk és kisebb darabokra szeleteljük, megsózzuk. A káposztát átmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
Felforrósítjuk az olaj felét, és megfuttatjuk benne a hagymát. Rátesszük a káposztát, sózzuk, és kevés víz hozzáöntésével kb. 45 perc alatt megpároljuk. Közben megszórjuk a csomborral, rátesszük a babérlevelet, ha szükséges, még kevés vizet öntünk alá.
Amíg a káposzta készül, a burgonyát alaposan megmossuk, héjában puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, és felszeleteljük. A halszeletek mindkét oldalát a maradék olajon elősütjük.
A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. Amikor a káposzta elkészült, hőálló tálba tesszük, elrendezzük rajta a burgonyát, majd a halszeleteket. Meglocsoljuk tejföllel, rátesszük a szalonnaszeleteket, és a sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük. Amikor a szalonna szépen megsült a tetején, kivesszük a sütőből és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva