Kapócs Zsóka kemény küzdelmet vívott az anyaságért
2017-10-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Kapócs Zsóka keményen küzdött azért, hogy végre édesanya lehessen, ami végül 38 évesen meg is adatott neki.Az ötödik lombikprogrammal végre teljesülhetett Kapócs Zsóka álma, amit súlyos betegsége akadályozott meg hosszú évekig. - Az a kis akaratos maradt meg. Az én fajtám! - mondta Zsóka, akinek 6 év alatt négy sikertelen lombikprogramja is volt, mire végre sikerült az egyik petesejtnek megkapaszkodni a méhében.

- Betegségem, az endometriózis miatt biztos voltam benne, hogy nekem természetes úton nem lesz gyerekem. Ráadásul az endometriózis miatt folyamatosan fogamzásgátlót kellett szednem, és úgy elég nehéz teherbe esni - mondta Zsóka, aki ezáltal egy ördögi körbe került, de annyira szeretett volna már egy kisbabát, hogy még a betegségének kiújulásának kockázatát is bevállalta és abbahagyta a gyógyszer szedését. Zsókát az édesanyja és kedvese támogatta a hosszú úton, amire szüksége is volt, hiszen nem mindenki bízott a sikerben. "Ha nem lesz magától baba, biztos, hogy erőltetni kell?" - kérdezték tőle korábban, ami nagyon rosszul érintette őt, de ez nem vette el a kedvét, inkább még elszántabbá tette.Zsóka úgy gondolta, hogy a lombikprogram az egyetlen esélye, így úgy érezte, hogy bele kell vágnia ha gyereket akar. - Láttam, a hormonkezeléstől hogyan alakul át az addig tökéletesnek mondott testem. Megváltozott az alakom, narancsbőrös lett a combom. Korábban grammra kimértem magamnak az ételt, és naponta kétszer is elmentem edzeni - mondta Zsóka, aki nem azt bánta, hogy megváltozott a szervezete, csak attól félt, hogy nincs garancia a sikerre. Zsóka saját magának adta be az injekciókat, ami elsőre nagyon nehezen ment neki, de utána már nem volt vele problémája. Zsókát a párja minden petesejt beültetésre elkísérte, akit meglepett a hír, hogy apa lesz.- Amikor felhívtam, csak annyit kérdeztem tőle, hogy "Ülsz? Gyerekünk lesz!" -újságoltam boldogan. A párom épp az edzőteremben volt, fel sem fogta a szavaimat. "Tessék?" - kérdezett vissza. Sok-sok másodpercig egyikünk sem tudott megszólalni - emlékezett vissza a kismama, aki bevallotta, hogy sokáig nem mertek igazán önfeledten örülni, mert féltek attól, hogy esetleg történik valami.

Noha mindig is tudatosan táplálkozott, most egyáltalán nem érdekli, ha meghízik, de azért nem szeretne 30 kilót felszedni. - Hogy esetleg egy vágás marad életem végéig a hasamon a császár miatt? Nem érdekel, csak egészséges legyen a gyerekünk!

Forrás: Blikk