Kállay Bori magányosan fogja tölteni a szentestét
2021-12-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A magány és az egyedüllét öleli körbe szenteste Kállay Borit. A színésznő néhány éve vált el a legendás televízióstól, Vitray Tamástól, az elmúlt évek alatt pedig a lánya, Fonyó Barbara is felcseperedett és a saját útját járja. A színésznő – más családokhoz hasonlóan – gőzerővel készül az ünnepekre, de a 24-ét egyedül tölti álomotthonában, mégsem csügged: az évek alatt sikerült felkészítenie magát az új helyzetekre.

Kállay Bori a Story magazinnak árulta el, gyermekkorában volt idő, hogy olyan szegények voltak, hogy fenyőre, csengőre sem tellett, ezért a színésznőnek egész fiatal kora óta a családdal töltött meghitt perceket jelenti a karácsony.

– Volt idő, amikor szegények voltunk, karácsonyfára sem tellett. A nagynéném szenteste beállított egy fenyőággal, azt díszítették fel a szüleim. És amíg ők sírtak, mi, gyerekek boldogan vártuk a csodát. Örömünkben észre sem vettük, hogy az ajándék elmaradt – idézi vissza nosztalgikusan gyermekkorát a színésznő.

Miután elvált Vitray Tamástól és a lánya, Barbara is saját családot alapított, Kállay Borinak a korábbi évekhez képest egyedül kell töltenie a szentestét, de korántsem bánja. „A szenteste legyen mindenki sajátja. Amióta a lányomnak családja van, mindig meghagytam ezt nekik, és ez mára sem változott. Szeretek egyedül lenni” – mondja a színésznő. Évek óta egyedül él, így nem csoda, hogy kétnaponta főz magára, karácsony első napjától azonban a primadonna is igazi háziasszonyként sürög-forog a konyhában. „Az ünnepi terülj-terülj asztalkám viszont nem változott. Egyedül süteményt nem szoktam sütni, a bejglifelelős a lányom.”

A 73 éves színésznőért fiatalkorában is kapkodtak a színházi világban, ezért Kállay Borinak kevés ideje volt a lányával törődni, helyette korábban elhunyt édesanyja nevelte őt. A színésznőnek ennek ellenére szeretetteljes és szoros a kapcsolata az egyébként szintén színészi pályára lépett Barbival. „Sokáig elmaradtak a jóéjt puszik, de foglalkoztatott színésznőként nem maradhattam otthon babázni. Drága anyám segített, gondozta, nevelte a lányomat, különben nem tudtam volna játszani, pénzt keresni, karriert építeni” – meséli a színésznő elcsukló hangon, hozzátéve: „Sosem tudtam neki ezt eléggé meghálálni. Csodálatos anya volt”.

Kállay Borit egymás után érte a tragédia: nagyon megviselte édesanyja elvesztése, ráadásul 32 év házasság után Vitray Tamástól is elvált. A válás után maradt fájdalomból három éve az optimizmusa segítette ki.– Az életem nagy fordulatot vett, és nem én döntöttem róla. De nem vagyok hajlandó „belehalni”, ha valami rossz történik velem. Mindig a lehető leghamarabb akarok kijönni belőle. Természetesen levonva a tanulságokat.

Soha nem tudtam volna tudtam volna elképzelni, hogy társ nélkül éljek, most viszont nincs bennem erre vágy.

Persze, meglehet, hogy ez még változik. Most jól érzem magam egyedül. Ebben a helyzetben is megtaláltam a jót, nincs társas kapcsolat iránti hiányérzetem. De legfőképp az elmúlt életem után nincs egy szemernyi sem.

Forrás: Blikk