Kakaós túrószelet
Hozzávalók kb. 25 szelethez
A tésztához:
-4 tojás
-3 ek. cukor
-3 ek. liszt
-1 ek. kakaópor
A krémhez:
-4 dl tejszín
-50 dkg túró
-6 ek. cukor
-1 citrom leve
A tetejére:
-15 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a habot, hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport is. Sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, és a sütőben 6-7 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, keresztben kettévágjuk.
A krémhez habbá verjük a tejszínt, összekeverjük a túróval, a cukorral és a citromlével. A piskótára kenjük a krém felét, rátesszük a másik fél tésztát, arra a maradék krémet.
A csokoládét felolvasztjuk, és bevonjuk vele a süti tetejét. Tálalásig kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva