Kakaós-túrós kocka
Hozzávalók kb. 15 szelethez
A tésztához:
-5 tojás
-3 dkg vaj
-7 ek. cukor
-1 kk. sütőpor
-5 ek. liszt
-1 ek. kakaópor
A krémhez:
-3 dl édesített növényi krém
-25 dkg tehéntúró
-1 ek. porcukor
-1 citrom reszelt héja
-½ dl tojáslikőr
A tetejére:
-10 dkg narancsos étcsokoládé (70%-os)
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojások sárgáját a puha vajjal és a cukorral fehéredésig keverjük. A sütőport a liszttel, kakaóporral elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A cukros tojássárgájához hozzáadjuk a kakaós lisztet meg a tojáshabot, és lazán összeforgatjuk. A tepsibe simítjuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Közben a krémhez a növényi krémet kemény habbá verjük. A túrót villával összetörjük, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojáslikőrrel elkeverjük, majd összeforgatjuk a habbal. A csokoládét tálkába tördelve, vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk.
Végül a túrós habot a kihűlt tésztára szedjük, elsimítjuk, meglocsoljuk az olvasztott csokoládéval, és a hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva