Kakaós-túrós kocka
2025-01-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 15 szelethez

A tésztához:

-5 tojás

-3 dkg vaj

-7 ek. cukor

-1 kk. sütőpor

-5 ek. liszt

-1 ek. kakaópor

A krémhez:

-3 dl édesített növényi krém

-25 dkg tehéntúró

-1 ek. porcukor

-1 citrom reszelt héja

-½ dl tojáslikőr

A tetejére:

-10 dkg narancsos étcsokoládé (70%-os)

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojások sárgáját a puha vajjal és a cukorral fehéredésig keverjük. A sütőport a liszttel, kakaóporral elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A cukros tojássárgájához hozzáadjuk a kakaós lisztet meg a tojáshabot, és lazán összeforgatjuk. A tepsibe simítjuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Közben a krémhez a növényi krémet kemény habbá verjük. A túrót villával összetörjük, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojáslikőrrel elkeverjük, majd összeforgatjuk a habbal. A csokoládét tálkába tördelve, vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk.

Végül a túrós habot a kihűlt tésztára szedjük, elsimítjuk, meglocsoljuk az olvasztott csokoládéval, és a hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

Munka: kb. 50 perc

Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva