Járai Kíra a nyitott házasságáról beszélt
2024-04-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A Járai házaspár a mai napig megkapja a kérdést: miért házasodtak össze, ha úgyis félrelépnek? Máté és Kíra elárulták, hogy működik a nyitott kapcsolat náluk.

Járai Máté nemegyszer hangoztatta már, hogy úgy gondolja, politikai és társadalmi támogatásra is szükség lenne ahhoz, hogy ne bélyegezzék meg azokat az embereket, akik „nem a normális minta” szerint élik az életüket és a saját nemükhöz, vagy esetleg mindkettőhöz vonzódnak. A színész gyakran beszél arról, hogy nyitott házasságban élnek a feleségével, ugyanis szerintük a monogámia beteges elképzelés.

A házaspár meglátása szerint, akárhányszor szóba hozzák a nyitott házasságot, sokan furcsán néznek rájuk, és a mai napig nem képesek elfogadni, hogy létezik ilyen szerelem is. A színész az utóbbi időben jött rá arra, hogy – nem csak a magyar társadalomban – van egy határ, egy pohár, amit nem lehet tovább tölteni. Úgy érzi, egy ideig befogadók az emberek, már akik nyitottabbak, de egy idő után hiába beszél erről, mereven elzárkóznak.

Az embereket frusztrálja az, hogy ha valaki viszont mer úgy élni, ahogy lehet, hogy ők is szeretnének, de nem merik megtenni

– mondta ki Járai Kíra a Viasat3 Ki vele! című műsorban, mire a férje hozzátette:

"Az emberek többsége retteg attól, hogy kiderül, hogy ő a másik számára nem elég. Mi fölvállaljuk azt, hogy szexuális szabadságban élünk a kapcsolatunkon belül. Lelkileg egyáltalán nem, mert nekem ő a tüdőm, a májam... tehát egy létfontosságú szervem. Amit csupa nagy betűvel szeretnék mondani, hogy mindenkinek ilyen szerelmet kívánok, mint amilyen nekem a Kíra. Függetlenül attól, hogy voltak átsírt éjszakáink és nehéz pillanataink akkor, amikor ezek a kalandok mélyebbre mentek egyikünknek-másikunknak, de soha, egyetlen pillanatra nem fordult meg a fejünkben, hogy nem együtt szeretnénk megöregedni!" – szögezte le Máté, Kíra pedig helyeselt, miszerint túlságosan nagy is a szimbiózis köztük.

A színész neje kiemelte: el sem tudná képzelni, hogy úgy legyen együtt valakivel, hogy az illető azért nem tesz meg valamit, amit egyébként szívesen tenne, mert egyszer örök hűséget fogadtak egymásnak. Arra vágyik, hogy a másik fele teljes mértékben megélhesse azt, amit szeretne. Máté is ugyanígy látja a helyzetüket, így megemlítette, hogy amíg úgy tudnak hazatérni egymáshoz, hogy ez így jól működik és senkit nem bántanak meg vele, addig arra fontos felhívni a figyelmet, hogy létezik ilyen kapcsolat. Gyakran felmerülhet sokakban a kérdés, hogy minek házasodtak össze, ha úgyis félrelépnek – a sztárpár erre is megadta a választ:

Magyarul csak azért házasodunk össze, mert akkor nem lépünk félre? Hozzáteszem, ismerek olyat, aki nagyon erősen megítélte a kapcsolatunkat, és ismerem a lányt, akihez szerdánként jár. Mindig azt érzem, hogy 'remélem, egyszer majd lesül a pofádról a bőr', de indulat nélkül mondom. Mi céltáblává tettük gyakorlatilag az életünket azzal, hogy ezt felvállaltuk

– fejtette ki gondolatmenetét Máté.