Jakupcsek Gabriella bíztatja a 40 év feletti nőket
2023-05-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Jakupcsek Gabriella missziója, hogy megmutassa a nőknek, 40 felett sem áll meg a világ. A népszerű tévés januárban ünnepelte a 60. születésnapját, de egyáltalán nem aggódik a kora miatt, sőt, remekül érzi magát a bőrében. Új könyvével másokat is szeretne ráébreszteni, hogy „élvezzék a B oldalt is”.

„Hatvan lettem, na és?! Ez ma tabutéma, főleg Magyarországon. Az új, 'A napos B oldal' című könyvemmel szeretnék egy párbeszédet elindítani arról, hogy negyven év felett hogyan álljunk hozzá a korhoz, az idő múlásához, az öltözködéshez, a szexhez, a párkapcsolatokhoz. Szeretnék segíteni azoknak, akik tanácstalanok ebben. Ugyanis nagyon kevés példakép áll előttünk. Egyfajta mesterséges eltüntetés működik, nem látni idősebb nőket a médiában, a politikában, avagy új munkaerőként. Nekem is sok dilemmám volt és van, de azt biztosan tudom, hogy a korosodással az emberi értékek és kapcsolatok más minőségbe kerülnek, erről is szól a könyv, hogy ezzel hogyan birkózzunk meg” – magyarázta Jakupcsek Gabriella.

A legfontosabb, hogy a népszerű műsorvezető nem csupán kívül, de belül is remekül érzi magát, ám ehhez szüksége volt szemléletváltásra. Jakupcsek elárulta, minden olyan ruhától, ékszertől és cipőtől megszabadult, ami nem volt kényelmes.

A tévés hozzátette: a lánya véleményére nagyon ad, aki nem fél megmondani az édesanyjának, ha valamelyik ruháját cikinek találja. Kiderült, hogy ez fordítva nem működik, mert Jakupcsek Gabriella megsérti a lányát, ha megmondja neki a véleményét.

„Benne van a tinédzser korban, és nagyon fontos, hogy dicsérjem, ne pedig kritizáljam. Éppen elég neki, hogy túlélje saját magát!” – tette hozzá a tévés.

Jakupcsek Gabriella szerint tenni kell azért, hogy mások elismerését kivívjuk:

Mindig is szemérmes voltam, de igen, elárulhatom, hogy még mindig kapom a bókokat. Pedig sosem pakoltam ki magam. De nem is attól nő a nő, hogy cuppan a hájon a ruha, vagy annyira fel van töltve a szája, hogy be sem tudja csukni. Rendkívül fontos a belső kisugárzás. Én szeretem magam jól érezni, jó emberekkel körülvenni magam, jó környezetet teremtetni. Jóban vagyok a külvilággal, s hogy ezt hogyan értem el, arról is beszámolok 'A napos B oldal'-ban!

– mondta.