ISTENEK – online Múzeum+ a Szépművészetiben
2021-02-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Ajánló

A Szépművészeti Múzeumban folytatódik a nagysikerű Múzeum+ programsorozat, de a járványveszély miatt csak online látogatható a különleges rendezvény. Ezúttal ISTENEK tematika köré szervezi a múzeum a programját, amely február 25-én, csütörtökön 18.30 órától lesz elérhető a Szépművészeti honlapján.

Egy Múzeum+ esten a tematikus tárlatvezetések mindig fő attrakciónak számítanak, természetesen ez most sincs másképp. A tárlatvezetők korok és műalkotások között kalauzolják a látogatókat, többek között megidézik az isteni eszme és a pusztulás vízióját Albrecht Dürer művészetében és elhozzák az isteni fényesség festőjének, a manierista zseninek, El Grecónak az alkotásait is.

Az ókori Egyiptom hitvilágába Dembitz Gabi egyiptológus avatja be a virtuális látogatókat, de az érdeklődők letölthetik Liptay Éva egyiptológus Átváltozás istenné című könyvét vagy az India istenei című izgalmas múzeumpedagógiai kiadványt is. Ezen a rendhagyó estén még idevágó METU-Szépmű kooperációban készült animációs filmek, útvonaltippek, Megelevenedik az ókor című egyszemélyes színi előadás is színesíti a programot, de lesz még egyiptomi ékszerkészítő workshop is.

Akik a múzeum esti programját választják, azok egy rövid videóban Péterfy Borit kísérhetik a múzeum Képtárában, de találkozhatnak Borbély Alexandrával is, aki egy istennőkként tűnt fel a Textúra 2019 egyik jelenetében, Térey János írását, a Perszephoné levelét szavalva.

Programtipp: a 18.30-lor kezdődő, Az isteni eszme és a pusztulás víziója Albrecht Dürer művészetében című 60 perces online tárlatvezetés.

 

További információ és regisztráció a Szépművészeti Múzeum oldalán!

A Szépművészeti Múzeum állandó gyűjteményeit bemutató MÚZEUM+ megújult esti online programjait 2021-ben is az OTP Bank és az MVM Zrt. teszik elérhetővé a látogatók számára.