Ismerd meg a szép köröm ellenségeit!
2020-06-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Körmeink ápolása alapvető része szépítkezési rituálénknak, mégis sok hibát elkövetünk manikűrözés közben. Összegyűjtöttük a leggyakoribbakat, amelyek útjába állnak a tökéletes megjelenésnek. Az alábbi szokásokat jobb, ha még ma elfelejtjük a szép köröm érdekében!

Nem használunk alaplakkot

Az alap- és a fedőlakk használata azért szükséges, hogy a színes körömlakk tartósabb legyen, ne pattogjon le idő előtt. Időt és pénzt is spórolunk azzal, ha a lakkozást alaplakkal kezdjük!

Lekaparjuk a körömlakkot

Még ha használunk is fedőlakkot, egy idő után a szín elkezd lekopni vagy lepattogni. Amikor utóbbi történik, van úgy, hogy késztetést érzünk a lakk lekaparására. Ezzel viszont nagyon rosszat teszünk, hiszen a lakkal együtt sokszor a körmünk felső rétegét is leszedjük. A megoldás? Mindig tartsuk magunknál az aktuális színt, hogy ki tudjuk javítani a manikűrünket!

Túl sok rétegben lakkozunk

Ahogy az előbb említettük, egy-egy apróbb javítás érdekében kenhetünk egy extra réteget a körmünkre. De ha sok-sok réteg lakkot viszünk fel, az a köröm kiszáradásához vezet. Inkább mossuk le az egészet, és kezdjük újra az alapoknál. 

Acetontartalmú körömlakklemosót használunk

A legtöbb körömlakklemosó tartalmaz acetont, amely kiválóan eltávolítja a festéket, ám a köröm számára annál károsabb. Vásároljunk acetonmentes körömlakklemosót és áztassuk körmeinket langyos, szappanos vízbe, mielőtt alkalmazzuk.

Túlságosan sokat polírozzuk

Sokan körömpolírozóval próbálják meg elérni a tökéletes fényességet. Ám a dörzsölés rendkívül gyengíti a körmöket. Inkább fedőlakkal tegyük ragyogóvá körmeinket!

Levágjuk a körömszálkát

A körömszálka egy felrepedt rész a köröm szélén, amelyet hajlamosak vagyunk levágni, ezzel pedig utat nyitunk a fertőzéseknek. Levágás helyett használjunk E-vitamint tartalmazó kutikulaolajat, amely hidratálja a kiszáradt területet, az eltávolítását pedig bízzuk szakemberre.

Túlságosan sokat reszeljük

Akárcsak a polírozást, a reszelést is túlzásba lehet vinni. A lényeg, hogy a reszelőt ne oda-vissza, hanem mindig csak egy irányba mozgassuk, így elkerülhető, hogy a körömlemezek elváljanak egymástól.

Túl sokat érintkezik a körmünk vegyszerekkel

A mindennapos takarítás során a körmünk rengeteg háztartási tisztítószerrel találkozhat, amelyek nem tesznek jót neki. Amikor csak tehetjük, húzzunk fel gumikesztyűt a takarításhoz, így elkerülhetjük a károsodásokat.

Nem táplálkozunk helyesen

A legalapvetőbb dolog, amelyet körmünk egészségéért tehetünk, az az, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozunk, azaz kellő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és fehérjét fogyasztunk. És természetesen, hogy rengeteg vizet iszunk!

Forrás: Activebeauty