Ismerd meg a slugging arcbőrápolási trendet!
2023-01-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A legújabb koreai szépségtrend vazelinnel feszesíti az arcbőrt. Az alábbiakban megismerheted, hogy milyen bőrtípussal rendelkezőknek ajánlott alkalmazniuk a slugging módszert, és hogy hogyan történik a kezelés.Mi az a slugging?

A slugging lényege, hogy a nap végén a szépségápolási rutinba beépítünk egy utolsó lépést, amikor is vazelint vagy vazelinzselét hordunk fel a bőrre, amivel megakadályozzuk a nedvességvesztést, és segítünk az éjszakai krémnek jobban beszívódni.

A slugging arcbőrápolási trend: így működik

A k-beauty trendhez először is alaposan tisztítsuk meg az arcbőrt, mert a nap folyamán megannyi környezeti hatás irritálhatja – mint a kipufogógáz vagy az utcai por. Finoman töröljük szárazra, majd pedig vigyünk fel rá hidratáló szérumokat és egy tápláló éjszakai krémet. A hajunkat adott esetben kössük össze, nehogy beleragadjon a vazelinbe. Az egész arcunkra vagy csak a különösen száraz részekre is felvihetjük a vékony vazelinréteget. Másnap reggel mossuk le róla. A k-beauty skincare kezelést heti egy-két alkalommal ajánlott elvégezni.

Mely bőrtípus ápolására alkalmas a vazelines slugging?

Fontos tudni, hogy a sluggingot nem ajánlott zsíros vagy a kevert bőrön alkalmazni. A pattanásos és érzékeny bőrnek nem tesz jót a kezelés, és előfordulhat, hogy csak tovább ront a helyzeten, és még pattanásosabbá vagy kipirosodottabbá válik tőle a bőr. Az érzékeny bőrűek úgy tesztelhetik a vazelin hatását, hogy este bekenik vele a kézfejüket, és rajta hagyják éjszakára. Ha nem lép fel irritáció, akkor az arcon is lehet próbálkozni vele. A slugging kiválóan alkalmas a rendkívül száraz bőrtípus kezelésére, tehát áldás lehet azoknak, akiknek feszül és gyakran durva tapintású az arcbőre. A kezelés ebben az esetben segít megelőzni, hogy a bőr éjszaka kiszáradjon.