Ismerd meg a selymes bőr titkát!
2022-11-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hideg, nyirkos levegő odakint, száraz, fűtött levegő bent – nem is gondolnánk, hogy a bőrünknek mennyi mindent kell elviselnie a hideg idő beköszöntével.

A Byrdie.com összegyűjtött néhány tippet bőrgyógyászoktól, amelyek segítségével a hűvös évszakban is megtarthatjuk egészséges, rózsás arcbőrünket.

Segítenek az étrend-kiegészítők

Az omega-3, -6 és -9 zsírsavakat tartalmazó táplálékkiegészítők télen elengedhetetlenek a bőr számára. Feladatuk az egészséges sejtmembrán fenntartása, amely lehetővé teszi, hogy a sejt megtartsa a vizet. Puhábbá és simábbá válik a bőr.

Avokádó a titok

Általánosságban elmondható, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás télen is fontos a ragyogó bőrhöz. Különösen az avokádó segíthet.

– Az egészséges zsírok, például az avokádó fogyasztása bizonyítottan segít megőrizni a bőr rugalmasságát, véd a kiszáradás ellen – mondja dr. Tailor, a Health & Aesthetics alapítója. Egy másik fontos élelmiszer, amelyet rendszeresen be kell iktatni a téli étrendbe, a kelkáposzta. – A kelkáposzta gazdag C-vitaminban. Egy csésze a napi ajánlott C-vitamin-szükséglet több mint 50%-át tartalmazza. Ez segít a bőrnek az új sejtek képzésében és a megújulásban.

Dió alvás előtt

Egyen egy-két diót lefekvés előtt. Gazdag antioxidánsokban, omega-zsírsavakban és az egyik legjobb melatoninforrás, amely segíthet az alvás javításában. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás pedig köztudottan segít megőrizni a bőr szépségét.

Vigyázzunk tisztításakor!

– Válts gyengéd, illatmentes arctisztítóra, mivel az erős szappanok tovább száríthatják a bőrt – javasolja dr. Ross Perry, a Cosmedics UK orvos-igazgatója. – Javaslom, hogy krémalapú terméket válasszunk, és takarékosan használjuk a tonikot, mivel ezek gyakran tartalmaznak alkoholt, ami tovább ront a helyzeten.

 

Fényvédelem télen is

– A legtöbb ember azt gondolja, hogy a téli hónapokban már nem kell fényvédőt használnia – mondja dr. Tailor. – Bár a téli hónapokban jelentősen csökken a hőmérséklet, a nap még mindig károsíthatja a bőrt, különösen ha a hóról verődik vissza. Ezért fontos, hogy továbbra is védjük az arcot, a nyakat és a kezet, vagyis azokat a területeket, amelyeket érheti a nap. Ezzel késleltethető a bőr idő előtti öregedése is.

Maradj aktív!

Amikor kint hideg és kellemetlen az idő, legszívesebben bekuckózunk a kanapéra egy jó film vagy könyv társaságában. A testmozgás azonban mindig szerepeljen a napi programban, elvégre serkenti a vérkeringést, felpörgeti a pulzust, ami természetes ragyogást kölcsönöz a bőrnek.

– Már heti háromszor fél óra séta is segít, hogy a bőr egészséges maradjon – magyarázza dr. Tailor.

Aludj sokat

Bármennyire is fontos a testmozgás, az elegendő alvás szintén elengedhetetlen az egészséges, ragyogó bőrhöz. – Az alvásnak terápiás előnyei vannak – ez az egyik legtermékenyebb időszak a test öngyógyító folyamataihoz – mondja dr. Murad okleveles bőrgyógyász, a Murad Skincare alapítója.