Így tárold az almát, hogy márciusban is még friss legyen!
Mielőtt a tárolás mikéntjét elmondanánk, leszögezzük, hogy nem minden almafajta tartható el egész télen át, csak az, amelyiknek vastag a héja és kemény a húsa – ilyen a Granny Smith, a McIntosh, a Golden Delicious, a Fuji. Ha ezeket hűvös helyen tárolod, akár hónapokig is frissek maradnak.
Ideális hely a hűtőszekrény, a garázs, a fészer vagy más védett kültéri terület. Két dologra kell figyelni: az alma nem fagyhat meg, illetve az alma nem lehet sérült. Mivel a rothadt alma a közeli almákat is megrohasztja, érdemes egyenként újságpapírba csomagolni őket – így ha az egyik rothadásnak indul, nem fog hozzáérni a többi almához, és azok épek maradnak. Időnként ellenőrizd az almákat: amelyik elkezdett rothadni, vagy más jellegű sérülés keletkezett rajta, távolítsd el, hogy megelőzd a többi alma rongálódását.