Ismerd meg a legnépszerűbb és legtrendibb falfesték színeket
2021-06-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A fal átfestése az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy teljesen meg tudjuk változtatni egy szoba hangulatát. Az idei év legnépszerűbb színei között olyanokat is megtalálhatunk, amelyek első pillantásra elég merésznek tűnnek. A megfelelő kiegészítőkkel minden harmóniába hozható. Az idei évre a következő színek lehetnek a befutók:

Ragyogó kék falszínek

Ha a megfelelő natúr színekkel, esetleg fehérrel kombináljuk ezt a valóban nagyon hangsúlyos színt, akkor a kék nyugtató jellege miatt igazán kellemes hangulatot tudunk elérni. Ha azonban kalandvágyóbbak vagyunk, akkor egy másik alapszínből is választhatunk hozzá kiegészítőket, így vidám és energizáló teret alkothatunk.

 

Digitális levendula

Ez lesz az év színe 2023-ban, de már az idén  is sokszor találkozunk vele, például  a nagy divatházak kollekcióiban is. A lilának ezt az árnyalatát igazából a nyolcvanas években láttuk nagyon gyakran, akkor tengerzölddel kombinálva volt a legnépszerűbb. Azóta azonban finomodott a színekről alkotott elképzelés és a színnek pont azt a tulajdonságát használják ki a lakberendezésben, hogy elég hangsúlyos ahhoz, hogy fontos szerepet töltsön be a enteriőrben, ugyanakkor nem rikító, így könnyű más színekkel kombinálni.

 

Fényes fehér

Igaz, hogy a fehér falfesték elég régóta tartja magát abszolút klasszikusként, de az elmúlt években például sokkal divatosabb volt a szürke és a bézs keveréke, a greige, a leghalványabbtól egészen az mélyebb árnyalatokig. A fehér így visszatérést jelent az alapokhoz, ahonnan kiindulva viszont bármi bármi megvalósítható. Ha azt szeretnénk, hogy a fal tényleg fényes fehér legyen, ne csupán “fehér”, akkor fontos a jó minőségű festék kiválasztása is.

 

Mélyzöld

A mélyzöld az elmúlt hatvan évben nem volt favorit a lakberendezésben, de ha megnézzük, milyen klasszikus és biztonságot sugárzó érzetet lehet vele előállítani, akkor szinte érthetetlen, hogy miért hanyagolták ilyen sokáig. Most azonban eljött a természet-ihlette szín reneszánsza, amelyet a legjobb antik, vagy éppen modern, de szintén a természet színeit felvonultató barna bútorokkal kombinálni.

 

Terrakotta

A házak falain eddig is rendkívüli népszerűségnek örvendett a terrakotta, különösképpen azokon az építményeken, amelyeket a mediterrán sítlus ihletett több-kevesebb sikerrel. Ez a szín azonban a belső falakon is használható, anélkül, hogy a kispolgáriság fénye vetülne ránk. Ha van egy nagyobb falfelületünk, amely üresnek tűnik, akkor csupán azt az egy falat érdemes ezzel a színnel áthúzni, és máris barátságosabb lesz a szoba.

Forrás: Lakáskultúra