Így viseld a kalapot ősszel!
2020-09-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A kalap egy nagyon speciális kiegészítő, ami a legegyszerűbb szettet is egyedivé és különlegessé varázsol, így sokkal gyakrabban kellene viselnünk. Most eláruljuk, hogy kihez melyik trendi fejfedő illik.


Horgászsapka

Ennek a típusú sapkának már a kilencvenes években nagy rajongótábora volt, nincs ez másképp most sem! A sztárok és a divat szerelmesei nem teszik ki úgy a lábukat az ajtón, ha nincs a fejükön az úgynevezett „bucket hat”, ami – amellett, hogy védelmet nyújt a szél, az eső és a nap ellen – irtó stílusos is.

Ha a lazább kivitelt kedveljük, akkor válasszunk hozzá egy lenge nadrágot és egy egyszerű pólót, így kényelmes, de egyben trendi is a szettünk. De nem csak a lezser darabokhoz passzol. Egy virágmintás ruhához is bátran viselhetjük. Ebben a szezonban egyre elterjedtebbek a mintás horgászsapkák is, így mindenki megtalálja a számára tökéleteset.

 

Visor sapka

Ez a fejfedő szintén rendkívül kedvelt volt már a múltban, most pedig az újjászületését ünnepeli. Ezt a típusú sapkát a legtöbben leginkább a szabadidejükben és nyaralás során viselik, de a merészebbek bátran kombinálhatják akár egy blézerrel is, ezzel lazítva az elegáns, üzleti megjelenésen.

A visor egyik hátránya, hogy a napszúrás ellen nem nyújt védelmet, viszont előnye, hogy nem kell hozzá különleges frizurát készítenünk, hiszen fantasztikusan mutat egy copffal vagy kiengedett, de még kócos hajjal is.

 

Klasszikus kalap

Ez a típusú fejfedő a klasszikus fazonú férfi fedora kalapról lett mintázva, amit a hölygek – Marlene Dietrichnek is köszönhetően – az 1920-as évek óta előszeretettel viselnek. A kalap enyhén maszkulin hatását ékszerekkel tudjuk ellensúlyozni, míg a szettünk többi darabja legyen inkább visszafogott stílusú. A színek terén a monokróm passzol hozzá a legjobban.

Színes kalap

Ősszel és télen a sötét színek veszik át az uralmat a szekrényünkben, ami ellen tudatosan próbáljunk tenni, hiszen ezekben az évszakokban is hordhatunk erőteljes színeket, akár a fejünkön is. Ennél a trendnél teljesen lényegtelen, hogy milyen stílusú fejfedőt választunk, egy a lényeg: szép és intenzív színe legyen – előnyben a kék, a piros és a narancssárga.

 

Szalmakalap

A szalmakalap egyent jelent a nyárral, pedig borús és esős időben sem kell megválnunk tőle. Bátran viseljük akár ősszel is, hiszen egy trenchcoattal is szuperül kombinálhatjuk, de maxiruhákkal is remekül mutat. Napsütés esetén a szalmakalap elengedhetetlen kiegészítője a nagy napszemüveg, így mindig lapuljon egy a táskánkban.


Forrás: Activebeauty