Így töltsd el a Valentin-napot szingliként!
2022-02-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Még alig tértünk magunkhoz a szilveszteri bulikból, máris rohamosan közeleg a szerelmesek legnagyobb ünnepe, a Valentin-nap, amikor szinte kötelező program egy romantikus randevú.

De mit tehetsz, ha épp a szinglik táborát gyarapítod, és még csak a közelébe sem kerülsz egy randi meghívás lehetőségének?

Szomorkodni nincs okod, cikkünkben adunk néhány tippet, hogy miként hozhatod ki a legtöbbet ebből a napból is.

1. Kerüld a közösségi hálót!

Nem őrültünk meg, hogy ilyet kérünk, de már számtalan tanulmány bebizonyította, hogy ezek a felületek sajnos fokozzák az emberekben a magány és elszigeteltség érzését. Naivan fellépsz a közösségi felületeidre, hogy csak ránézz a családtagjaid vagy barátaid posztjaira, és máris ott sorakoznak a Valentin-napi szerelmes fotók és üzenetek. Mindez pedig lássuk be, nem fogja pozitív irányba terelni a gondolataidat. Ezért jobb, ha időben felkészülsz erre a napra, és megtervezed, hogy mi minden mással fogod tölteni, mint a közösségi háló böngészése.

2. Írj magadnak levelet!

Magyarországon kevésbé elterjedt Valentin-napi képeslapokat ajándékozni egymásnak, így mi sem arra gondolunk, hogy menj be a legközelebbi boltba, szerezz be egy megfelelően giccses lapot, és lepd meg vele saját magadat. (Persze, ha Te ebben örömedet leled, akkor miért ne tehetnéd?)

Inkább azt javasoljuk, hogy fogj egy lapot (vagy laptopot, mobilt, stb.), és írd le az összes jó dolgot, amit az elmúlt évben csináltál vagy átéltél. Csakis a pozitív dolgokra koncentrálj, amelyek mosolyt csalnak az arcodra, és melegséggel töltik fel a szívedet.

3. Legyen ez kizárólag a Te napod!

Vegyél ki szabadságot, és csak magaddal törődj. Gondold végig, hogyan is nézne ki egy tökéletes nap számodra, miket csinálnál, mivel töltenéd legszívesebben, és tedd meg! Ha úgy tartja kedved, akkor vedd fel a leszebb ruhád, menj el fodrászhoz, vagy süss egy nagy tepsi süteményt. Akkor se érezz bűntudatot, ha csak a kedvenc sorozatodra és egy nagy tál popcornra vágysz, ennyit Te is megérdemelsz. De, ha a maratont futnád le, vagy még nagyobb szabású céljaid vannak, akkor tegyél egy újabb lépést azok eléréséért.

4. Szerezz örömet valakinek!

Attól még, hogy épp nincs párod, számtalan jó ember vesz körül. Ott a családod, vagy a barátaid. Miért ne lephetnél meg valakit közülük egy kedves figyelmességgel? Nem kell nagy dolgokra gondolnod, sokszor egy baráti érdeklődő telefon is elég ahhoz, hogy valakit felvidíts.

Ezt is olvasd el! - Miért szakítunk Valentin-napon?

5. Lepd meg magad egy különleges ajándékkal!

Mint mindannyiunknak ezekben az időkben, valószínűleg Neked is embert próbáló éved volt a tavalyi. Így igazán megérdemelsz valami rendkívüli meglepetést. Hogy mi legyen az? Csak rajtad múlik. Itt nincsenek szabályok és korlátok, hallgass a szívedre!

6. Tervezd meg a következő évi Valentin-napodat!

Ha jövőre már párban szeretnéd ünnepelni e jeles alkalmat, akkor időben el kell kezdened a munkát. Nem szabad egyszerűen a véletlenre bíznod, hogy mikor is kopogtat be az ajtódon a Nagy Ő. Ahhoz nem árt Neked is megtenned néhány lépést. Olvass önfejlesztő könyveket, vagy hallgass online kurzusokat, amelyek segítenek helyreállítani az önbizalmad. Regisztrálj társkereső oldalakra, ahol sokkal nagyobb esélyed van ismerkedésre, mint bárhol máshol. Figyelj oda a külső megjelenésedre, próbálj egészségesebben élni, de ami a legfontosabb, soha ne veszítsd el a reményt, és a pozitív hozzáállásod!