Így óvd az érzékeny bikinivonalad!
2023-09-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Az intim területeken rendkívül érzékeny a bőr, ezért számos dologra kell ügyelned, hogy borotválás után ne alakuljanak ki apró pattanások.

1. Peeling használata

Minden borotválkozás előtt érdemes átradíroznod a bőröd, és ez az intim területekre is igaz. Ezáltal eltávolítod az elhalt hámsejteket, így könnyebben fog menni a borotválás. Arra figyelj, hogy egy kímélő peelinget használj, amit kifejezetten erre a célra készítettek.

 

2. Feszítsd meg a bőrt

Sokat tehetsz a piros, gyulladt pöttyök ellen, ha borotválás során mindig megfeszíted a bőrt, ezáltal ugyanis a lehető legkevesebb húzással távolítod el róla a kéretlen szőrszálakat. Ennek köszönhetően ráadásul nem kell olyan mértékben rányomnod a borotvát sem a bőrödre, így könnyedén és kíméletesen szabadulsz meg a szőrtől.

3. Rövidítsd meg a szőrszálakat

Ha hosszabbak már a szőrszálak, akkor nyugodtan vágd azokat rövidebbre egy olló segítségével. Ezután nekiláthatsz a borotválkozásnak.

4. Hideg víz a borotvált területre

Ha elkészültél, akkor azonnal mosd le az érintett területet hideg vízzel. Ezáltal gyorsan összehúzódnak a pórusok, aminek köszönhetően megakadályozod, hogy kipirosodjon és begyulladjon a bőröd.

5. Inkább este, mint reggel

Akár hiszed, akár nem, este sokkal jobb borotválkozni, mint reggel. Ennek magyarázata, hogy éjszaka elég ideje van a bőrnek a regenerációra. Így másnap reggel nem lesz sem pattanásos, sem kivörösödött a bőröd.

 

Amit tilos

1. Az irritált bőrt borotválni

Ha már irritált a bőröd, akkor semmiféleképpen se kínozd tovább borotválással, hagyd inkább pihenni. Várj pár napot, és szőrtelenítés helyett ápold az adott területet, máskülönben csak rontasz a helyzeten.

2. Borotválás zuhanyzás előtt

Soha, de tényleg soha ne borotválkozz zuhanyzás előtt – és ez nem csak a bikinivonal esetén igaz. Mindenféleképp tusolás után keríts erre sort, ugyanis a meleg víz hatására kitágulnak a pórusok, megpuhul a bőröd, ezáltal sokkal simábban fog menni a szőrtelenítés.

3. Osztozni a borotván

Ha többen éltek egy háztartásban, akkor mindenkinek legyen egy saját borotvája! Ha véletlenül megvágod magad, és később valaki ugyanazt a borotvafejet használja, akkor az illető nagyobb eséllyel kaphat el valamilyen fertőzést.

4. Tusfürdőt használni borotvahab helyett

Biztosan te is jártál már úgy, hogy épp elfogyott a borotvahab, ezért helyette egyszerűen a tusfürdőt használtad. Ez bizony nagyon rossz ötlet, ugyanis a tusfürdő nem képes arra, amire a borotvahab vagy borotvazselé, méghozzá a bőr megpuhítására, ezért így nagyobb az esélye, hogy megvágod magad.