Így mentsd meg a töredezett hajszálakat!
2021-09-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A megfelelő ápolás függ a haj típusától. A vékonyszálú hajnak több fehérjére van szüksége, főleg abban az esetben, ha gyakran egyenesíted ki, szőkíted vagy erős vegyszerekkel kezeled. A vastagszálú, durva hajnak ellenben lipidekre és nedvességre, a normál hajnak pedig lipidekre és fehérjékre van inkább szüksége.

 

A töredezett haj helyes mosása

A megfelelő hajmosással nem tudod megmenteni a hajadat, ellenben megakadályozhatod, hogy még jobban tönkremenjen. Fontos, hogy a sampont a hajtőre vidd fel, és alaposan masszírozd be a fejbőrbe. A hajvégekkel nem kell külön foglalkoznod, hiszen azok automatikusan tiszták lesznek. Ezen kívül figyelj arra, hogy a sampon ne tartalmazzon szilikont, ugyanis az csak elnehezíti a szálakat, és zsíros hatást kelt. Kerüld a mindennapos hajmosást, hogy ne károsítsd tovább a már töredezett tincseidet. Mindig használj balzsamot, amitől fényesebbek lesznek a fürtjeid, hetente egyszer pedig hajpakolást is, amit akár egész éjszaka is a hajadon hagyhatsz.

A legjobb házi praktikák töredezett hajra:

Olívaolaj

Nagy valószínűséggel minden háztartásban van olívaolaj, ami nem csak az ételeket teszi különlegesebbé, hanem a hajat is szebbé varázsolja. Ehhez hetente egyszer masszírozz a fejbőrödbe és a hajvégekbe némi olívaolajat, éjszaka hagyd hatni, majd másnap reggel egy lágy samponnal mosd ki.

Ritkább hajmosás

Aki ritkán mos hajat, nem tesz kárt a hajszálak szerkezetében, és nem roncsolja tovább a töredezett hajvégeket sem. Fontos megemlíteni, hogy a fejbőrnél található faggyú a legjobb a hajszálak számára, ugyanis fényesíti és erősíti azokat. Ha tehát pár napig nem kell emberek közé menned, akkor várj a hajmosással, és a felgyülemlett faggyút egy kefe segítségével oszlasd szét a hajadon.

DIY hajpakolás

A hajpakolásokat akár magad is elkészítheted. Ehhez keverj össze 1 tojássárgát 3 teáskanál mézzel és 1 teáskanál olívaolajjal, majd masszírozd be a hajadba. Ezután tekerd körbe folpack-kal, várj 2-3 órát, majd mosd ki.

 

Sapka

Elsőre lehet, hogy furcsán hangzik, de alváshoz ajánlott sapkát húzni. A forgolódás során a hajszálak szerkezete károsodik és töredezetté válik. Este viselj inkább egy szaténból vagy selyemből készült sapkát, így optimálisan védve lesznek a tincseid, sőt mi több, a selyem egyenesíti is a hajszálakat, így azok másnap reggel szép fényesek lesznek.

Forrás: Activebeauty