Így kezdeményezz nőként!
2024-02-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

A társadalmi normák és nézetek folyamatosan változnak, és szerencsére a mai világban egyre fontosabb a nemek közötti egyenlőség és kölcsönös tisztelet. Ugyanez igaz a párkapcsolatokra és már a társkeresésre is. Ma már nőként sem tilos vagy elítélendő felvállalni a kezdeményező szerepet, ha szeretnénk felkelteni egy férfi figyelmét. Sőt! Sokan kifejezetten örülnek neki, hiszen lássuk be, a férfiak sem mindig könnyű. Mit tehetsz tehát egy ilyen helyzetben? Cikkünkben erre kerestünk ötleteket!

 

 

Szólítsd meg!

Az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy kifejezd az érdeklődésedet, az a nyílt kommunikáció. Beszélj őszintén az érzéseidről és szándékaidról. Személyesen vagy online, ahogy a helyzet lehetővé teszi. Persze nem kell azonnal ajtóstól rohannod a házba, egyszerűen csak mondd el neki, hogy szimpatikus a számodra, és szívesen megismerkednél vele közelebbről, ha ő is nyitott erre. Bármennyire is félelmetesen hangzik mindezt megtenni, valójában nagyon egyszerű. Vesztenivalód pedig nincs, hiszen, legfeljebb visszautasít, de így legalább tudod, hogy nincs értelme tovább sóvárognod utána.

Hívd meg egy eseményre!

Ha adódik egy olyan program, ami érdekes lehet mindkettőtök számára, ne habozz meghívni őt. Ez lehet egy koncert, kiállítás, vagy egy mozi. A lényeg, hogy egy ilyen jó apropót szolgáltat ahhoz, hogy megszólíthasd.

Küldj egy személyes üzenetet!

Az online kommunikáció sokféle lehetőséget kínál. Küldj neki kreatív üzeneteket, például vicces GIF-eket vagy érdekes cikkeket, amelyekről úgy gondolod, hogy neki is tetszenének. Ez egy könnyed módja a kapcsolat építésének és a közös érdeklődési kör kialakításának.

Kommunikálj a testeddel!

Amikor kialakul egy alkalmas helyzet, például ketten maradtok egy beszélgetésben, akkor jelezd a testeddel a közeledésed. Nézz mélyen a szemébe, hajolj közelebb hozzá, nevess a viccein.

Keresd a társaságát!

Csatlakozz olyan közösségi eseményekhez vagy csoportokhoz, ahol gyakran találkozhatsz vele. Ez lehet egy közös sport, hobbi vagy munkahelyi esemény. Az ilyen tevékenységek révén könnyebben közelebb kerülhetsz hozzá, és szorosabb kapcsolatot alakíthatsz ki vele.

 

Ha jobban belegondolsz egyik lehetőség sem olyan ijesztő, és egyáltalán nem leszel rámenős attól, ha apró lépésekben közeledi próbálsz valaki irányába. Különösen, ha úgy érzed, hogy a másik fél is nyitott lenne az ismerkedésre. Végsősoron tekints erre egy lehetőségként, ami vagy sikerül vagy nem, de legalább megpróbáltad.

 

Ez is érdekelhet! - Így kezdeményezz beszélgetést, ha online randizol, hogy választ is kapj!