Így készíts natúr sminket 7 lépésben!
2020-06-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A natúr smink egy szuper megoldás arra, ha nem szeretnénk erős make-upot, viszont smink nélkül sem akarunk kilépni az utcára. Ezzel a technikával ki tudjuk emelni szépségünket anélkül, hogy fel kellene fednünk apró bőrhibáinkat. Mindössze 7 lépés szükséges hozzá.

1. lépés: Korrektor

Még az alapozó felvitele előtt egy korrektorral tüntessük el a pattanásokat, az apróbb egyenetlenségeket, a szem alatti karikákat, illetve a ráncokat.

2. lépés: Alapozás

Alapozónak teljesen megfelel egy BB krém, amiből tegyünk egy borsónyi adagot a kézfejünkre, majd egy ecset segítségével oszlassuk el a már korábban megtisztított arcbőrünkön. A felvitelnek is megvan a maga technikája. Soha ne egyszerre kenjük fel a teljes adagot, hanem mindig több részletben, körkörös mozdulatokkal. Amennyiben úgy érezzük, hogy számunkra nem elegendő egy BB krém, akkor nyugodtan használjunk egy komolyabb alapozót, amit az ujjainkkal vigyünk fel a bőrünkre. Arra figyeljünk, hogy az arcunk középső részétől haladjunk kifelé, és mindig vékonyan, egyenletesen oszlassuk el.

3. lépés: Púder

Zsíros bőr esetén az egész arcunkat ajánlott bepúderezni, kevert bőr esetén azonban csak az olajosabb részeket szükséges. Előbbi bőrtípushoz nyugodtan használjuk a púderhez csomagolt szivacsot, míg utóbbiak inkább egy ecsetet válasszanak, ugyanis azzal lehet szép egyenletesen eloszlatni a púdert.

 

4. lépés: Pirosító

Természetes smink esetén mindig egy visszafogott színt válasszunk. Nagyon fontos, hogy mindig arra a részre kerüljön a pirosító, ahol alapból is kipirosodik az arcunk. Ennek legegyszerűbb módja, ha a tükörbe mosolygunk, és az orcánk legmagasabb pontjától visszük fel a pirosítót a fülünk felé haladva.

5. lépés: Szemhéjpúder

Világos színű és természetes hatású szemhéjpúdert válasszunk, amit kenjünk fel a szemhéjunkra, méghozzá a szemöldökünkig. Ha szeretnénk, akkor a szemzugunkba kenhetünk egy világos színt, ezáltal kiemelve a szemeinket. Ha a szemceruzáról nem szeretnénk lemondani, akkor sötétbarna tónusú termék használata javasolt.

6. lépés: Szempillák

Ahhoz, hogy szép íveltek legyen a pilláink mindig használjunk egy speciális szempilla göndörítőt, utána pedig jöhet a kedvenc spirálunk. Fontos, hogy természetes smink esetén ne fessük ki az alsó szempilláinkat, ugyanis ez csak felerősítené a szemünk természetes árnyékát. A fekete színű spirál helyett használjunk inkább egy sötétbarnát, ezáltal fokozva a természetes hatást. 

7. lépés: Rúzs

Rúzs esetén is egy visszafogott színt válasszunk, hiszen egy erős piros rögtön elrontaná a kívánt hatást. Ha mindenáron ki szeretnénk rúzsozni a szánkat, akkor egy olyan árnyalat mellett döntsünk, ami a lehető legjobban hasonlít ajkaink természetes színére.

Forrás: Activebeauty