Így készíts különböző stílusú szemsminket egy sminkpalettával!
2020-10-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A legtöbben annak ellenére szeretünk sminkpalettákat venni, hogy pár hét elteltével pontosan látható, hogy kb. 1-2 árnyalatot használunk csak belőle. Most ennek szeretnénk véget vetni, ezért eláruljuk, hogyan kell helyesen használni egy ilyen palettát.

Számos különböző stílusú szemsminket lehet elkészíteni egy sminkpalettával! Sok esetben már három szín is elegendő ahhoz, hogy egy nappali, de akár egy esti szemsminket is meg tudjunk valósítani. Már csak azt kell tudni, hogy melyik szemformához milyen színek illenek a legjobban, illetve hogyan kell kisminkelni azokat.Kerek szemek

A kerek szemeket gyakran őzikeszemnek szokták nevezni, hiszen ártatlanságot sugallnak. Utóbbi hatást világos és sötét árnyalatok használatával tudjuk ellensúlyozni, méghozzá úgy, hogy optikailag keskenyebbre sminkeljük a szemünket. Az ilyen formájú szemekhez a legjobban a föld színek passzolnak, azaz a lágy világos bézstől kezdve a karamellán át a sötét barna árnyalatokig bármi.

Helyes sminkelés

A szemhéjunk közepére vigyük fel a paletta sötétebb színét, míg a szemzugba a világosat. Ezáltal kiemeljük a szemünk sarkait, míg a sötét árnyalattal tovább tompítunk a kerek formán, így máris keskenyebbnek fog tűnni a szemünk.Mandula formájú szemek

A mandula formájú szemeket tartják a legideálisabb szemformának, épp ezért nem kell túl sok mindenre figyelnünk sminkeléskor, hiszen már így is tökéletesek.

Helyes sminkelés

Az ilyen szemformához tökéletesen illenek az olyan árnyalatok, mint a matt világos barna vagy világos szürke, melyeket a teljes szemhéjra kell felvinni. Ezután egy sötét árnyalattal hangsúlyozzuk ki a mélyítővonalat. Viszont arra figyeljünk, hogy lágy legyen az átmenet a sötét és világos színek között. Ennek köszönhetően még szebben fognak csillogni a szemeink.

 

Lefelé billenő szemek

Az ilyen formájú szemek gyakran fáradt hatást keltenek, így nagyon fontos, hogy a sminkpaletta színei frissességet sugalljanak. Szintén lényeges, hogy a sminkünkkel a szemünk külső részét hangsúlyozzuk ki.

Helyes sminkelés

A szemhéjunk külső kétharmadát és a mélyítővonalat egy sötét árnyalattal fessük ki. A szemhéj középső részére egy világos színt válasszunk a kontraszt miatt. A legvilágosabb árnyalatot pedig csak a szemzugba vigyük fel. Ezáltal olyan színátmeneteket alkotunk, melyek optikailag felfelé húzzák a szemünket.

Forrás: Activebeauty