Így készíts káprázatos ünnepi sminket!
2019-12-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Karácsony környékén minden fényárban úszik, miért ne vihetnénk hát sminkünkbe is extra ragyogást! Ezek az ünnepi sminkek biztosan mindenkit elkápráztatnak!

Piros ajkak

A karácsony színe, a piros az ajkunkon is jól mutat, de még ünnepibb lesz az összhatás, ha szemünket is hangsúlyozzuk. Bizony, a piros rúzst nem csak cicásra húzott szemmel lehet kombinálni… Tehát: bőrünket precízen alapozzuk, az apróbb bőrhibákat és a szem alatti karikákat korrektor segítségével fedjük el. Ajkunkat vastagon kenjük be ajakápolóval, hogy míg a szemsminket készítjük, hidratáltabbá váljon. Elsőként a szemhéj teljes felületén oszlassunk el ezüstszürke szemhéjpúdert, majd a mélyitő vonalat hangsúlyozzuk egy sötétebb szürke árnyalattal. Az átmenetet kerek fejű ecsettel alaposan dolgozzuk el. Hogy tekintetünk igazán ragyogó legyen, a szemzugot húzzuk át fehér szemceruzával – ezt akár az alsó vízvonalon is alkalmazhatjuk, szemünk sokkal nagyobbnak tűnik majd tőle. Szempillánkat két rétegben fessük át fekete szempillaspirállal, s már vissza is térhetünk az ajakhoz. Szánkról töröljük le a felesleges ajakápolót, majd egy a rúzs árnyalatával megegyező kontúrceruzával rajzoluk meg ajkunk körvonalát. Kissé színezzük be vele szánk teljes felületét is, így tartósabb lesz a végeredmény. A rúzst ecset segítségével vigyük fel, hiszen így precízebben tudunk dolgozni. Az extra ragyogásért az ajak közepére kenjünk egy kevés színtelen vagy a rúzsnál egy árnyalattal világosabb szájfényt.

Füstös arany

A smokey eye, azaz a füstös szem továbbgondolt változata tökéletes lehet karácsonyra, de akár még szilveszterre is. Lényege, hogy nem fekete szemhéjpúderrel érjük el a füstös hatást, hanem metálos árnyalatokkal, jelen esetben arannyal. Elkészítéséhez először primert viszünk fel a teljes szemhéjra, hogy a festék jobban megtapadjon rajta. Ezután enyhén vizes ecsettel eloszlatjuk az aranyszínű szemhéjpúdert a szemhéjon, és kontúrozzuk vele az alsó szemhéjat is. Ha nem elég intenzív a szín, ismételjük meg ezt a lépést, majd fogjunk egy tiszta ecsetet, és a széleket satírozzuk el, hogy valóban imitáljuk a füstösséget. Most hogy megvagyunk a szemfestéssel, jöhet a bőr tökéletesítése egy könnyű alapozóval vagy BB-krémmel, és az arccsont kiemelése kevés bronzosítóval. Szempillánkat fessük ki fekete szempillaspirállal, szemöldökünket pedig fésüljük át szemöldökfésűvel. Ajkunkra válasszunk natúr színű, matt rúzst, de akár festetlenül is hagyhatjuk, hogy semmi ne terelje el a figyelmet ragyogó tekintetünkről!Forrás: Activebeauty