Így készíthetsz tökéletes forró csokit!
Nyakunkon az év azon szakasza, amikor betakarózva, a kandalló mellett nézzük a kedvenc sorozatunk részeit egymás után megállás nélkül, egy bögre forró csokoládét kortyolgatva. Itt a tökéletes recept, hogy jól teljen az idei téli bekuckózás!
Tudtad, hogy a forró csoki egészségesen is elkészíthető? Igen, valóban egészséges, ugyanis a kakaó és a forró csokoládé nem feltétlen ártalmas, vagy hizlaló. Segíthet a szív egészségének megőrzésében. Pontosabban, a kakaó flavonolokat tartalmaz, amelyekről köztudott, hogy csökkenthetik a: koleszterinszintet, vérnyomást, vércukorszintet, gyulladást, szívroham kockázatát, stroke kockázatát
Hozzávalók 1 adaghoz
2 dl tej (lehetőség szerint magas zsírtartalmú)
10 dkg jó minőségű tejcsokoládé
1 mk. barna cukor
Elkészítés
1. A csokoládét felfőzzük a tejben. Amikor látjuk, hogy felforrt, hozzáadagoljuk a barna cukrot és folyamatos keverés mellett, alacsony lángon főzzük.
2. Amikor a csokoládé felolvadt és az ital összefőtt, bögrében töltjük és tetszés szerint cukormentes tejszínhabbal tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc
Forrás: Blikk.hu