Így készíthetsz tökéletes forró csokit!
2021-12-29  /  Szerző:   /   Tudtad-e?

Nyakunkon az év azon szakasza, amikor betakarózva, a kandalló mellett nézzük a kedvenc sorozatunk részeit egymás után megállás nélkül, egy bögre forró csokoládét kortyolgatva. Itt a tökéletes recept, hogy jól teljen az idei téli bekuckózás!

Tudtad, hogy a forró csoki egészségesen is elkészíthető? Igen, valóban egészséges, ugyanis a kakaó és a forró csokoládé nem feltétlen ártalmas, vagy hizlaló. Segíthet a szív egészségének megőrzésében. Pontosabban, a kakaó flavonolokat tartalmaz, amelyekről köztudott, hogy csökkenthetik a: koleszterinszintet, vérnyomást, vércukorszintet, gyulladást, szívroham kockázatát, stroke kockázatát

 

Hozzávalók 1 adaghoz

2 dl tej (lehetőség szerint magas zsírtartalmú)

10 dkg jó minőségű tejcsokoládé

1 mk. barna cukor

 

Elkészítés

1. A csokoládét felfőzzük a tejben. Amikor látjuk, hogy felforrt, hozzáadagoljuk a barna cukrot és folyamatos keverés mellett, alacsony lángon főzzük.

2. Amikor a csokoládé felolvadt és az ital összefőtt, bögrében töltjük és tetszés szerint cukormentes tejszínhabbal tálaljuk.

 

Elkészítési idő: 15 perc

 

Forrás: Blikk.hu

Hasonló bejegyzések