Így döntheted el, milyen frufru passzol az arcformádhoz!
2023-01-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A frufru az a viszonylag könnyen kivitelezhető hajvágás, ami azonnal megváltoztatja a külsőt. Az arcformád előnyeit kiemelheted, míg hátrányait kendőzheted vele, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a fazonja.

Azt mondják, amikor egy nő életében változás történik vagy valamilyen változásra van szüksége, első útja a fodrászszalonba vezet, hogy a haján is változtasson. Ha a hosszát nem szeretnéd módosítani, egy új frizurára a legegyszerűbb módon frufruval lehet szert tenni. Habár amikor megunjuk, nem könnyű kivárni, amíg újra visszanő, mégis mindig késztetést érzünk, hogy újra és újra bevállaljuk. Amikor azonban rossz fazonra esett a választásunk, jön a megbánás és legszívesebben visszatekernénk az idő kerekét néhány órával korábbra. Ezért nagyon fontos, hogy amikor a frufru milyenségén gondolkozol, néhány szempontot vegyél figyelembe: nem mindegy, hogy milyen az arcformád, és sok esetben a hajtípus is befolyásolja, hogy jól fog e állni a végeredmény vagy sem! Nézzük, milyen frufrut érdemes választanod az adottságaid alapján!

Mielőtt belevágnál...

...pár dolgot feltétlenül tudnod kell. Ha szereted szárazsamponnal kitolni a két hajmosás között eltelt időt, ameddig csak lehet, sajnos egy frufru esetében ez nem fog beválni: a legtöbbször, ha csak külön a frufrudat is, de meg kell mosnod, ugyanis rendkívül feltűnő, ha zsírosodik. Jóval több hőkezelést igényel, mint a hajad hosszabb részei, mert nem egyszerű egy alaposan elfeküdt frufruból a legjobb formáját kihozni, sőt, néha csak víz segítségével sikerül. Valamint fontos, hogy a gondosan elkészített frufrut alaposan fixáld le, de ha túl sok anyag kerül rá, könnyen elnehezül. Ha ezeket a tényezőket figyelembe veszed és vállalod a kockázatot, a lehető legjobb frufru tulajdonos válhat belőled.

És most lássuk, melyik arcformához milyen fajta frufrut párosíts!

Kerek arc

A kerek arcot optikailag nyújtani szokás, ezért egy teli frufru nem éppen ideális választás a kerek arcformával rendelkezőknek. Válassz egy oldalfrufrut, ami finoman keretezi az arcot és így szinte lecsíp a kerek szélekből! 

Szív alakú arc

A szív alakú arcformára leginkább az jellemző, hogy míg az áll vonalában viszonylag keskeny, felfelé haladva, a szemeknél szélesedik. Ezért érdemes olyan típusú frufru vágás (például függöny frufru) mellett dönteni, ami eltakarja a széles arcrészeket.

Hosszúkás arc

A hosszúkás arcú, magasabb homlokú lányok könnyű helyzetben vannak a frufrut illetően, ugyanis a teli frufrutól kezdve a rövid frufruig a lehetőségek tárháza végtelen, mindegyik optikailag kerekdedebbé varázsolja a vonásaikat. Az oldalfrufru és a középen elválasztott, hosszabb frufru azonban csak még tovább nyújtja az arcot, ezért ezek a típusok mindenképp kerülendőek!

 

Szögletes arc

Az erőteljes, csontos arcberendezést azonnal lággyá varázsolja, egy, a szélek felé fokozatosan hosszabbra meghagyott, arckeretező frufru.

Ovális arc

Az ovális arcformájúak abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy nem igazán tudnak a frufru választást illetően mellényúlni, azt lehet mondani, hogy mindenféle stílus jól áll nekik.