Idén a barna az új fekete! Divat tipp őszre
2023-08-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Mindannyiunk ruhatárában megtalálható egy fekete harisnya. A barna harisnya egy kicsit már más tészta - eláruljuk, miért érdemes legalább egyet beszerezned őszre, és hogyan tudod stílusosan viselni.

Minden évben, amikor beköszönt az aranyló ősz, egyben az év legdivatosabb évszaka is kezdetét veszi. A laza oversized kapucnis pulóverek és a kényelmes ruhák között a leggings és a harisnyanadrág ilyenkor elengedhetetlen. De milyen színű most a menő? A barna harisnyanadrágok jelenleg a trendlistánk élén állnak.

Eláruljuk, miért praktikusabb a barna színű harisnya még a fekete társainál is, és adunk néhány remek tippet is a viseléséhez.

Akár szoknyával, akár ruhával vagy rövidnadrággal: különösen a hűvösebb napokon jó ötlet harisnyanadrágot viselni.

De különösen a világos bőrű emberek ismerik azt a problémát, hogy a fekete harisnyanadrág erős kontrasztja gyorsan fakóvá és sápadtá teszi a bőrt. Végül, de nem utolsósorban pedig gyakran túl sötétek a világos színű ruhákhoz.

Ezért most a nagy klasszikus feketét felváltják a sötétbarna színű harisnyanadrágok. A barna harisnya

ugyanolyan jól felmelegít a hideg őszi napokon, mint fekete társa, de az összképben kevésbé tűnik harsánynak.

Ráadásul a barna harisnyanadrágot sokkal könnyebb kombinálni: mivel őszi ruhatárunk nagy része amúgy is bézs, barna és piros árnyalatokból áll, a barna színű harisnyanadrág szinte bármelyik ruhánkkal harmonizál.

Hogyan kell barna harisnyanadrágot viselni?

De hogyan stilizáljuk a barna harisnyanadrágot anélkül, hogy az öltözékünk a végén túl színesnek tűnne? Tulajdonképpen nem kell sok mindent figyelembe venni, ha a fekete harisnyanadrágot barna harisnyára cseréljük. Hiszen ha egyszer belebújtál, már nem is tűnik annyira barnának, mert kiemeli a lábad színét – feltéve, hogy nem magas denes, hanem inkább finom harisnyanadrágot választasz.

Különösen menő lesz a megjelenésed, ha a bézs árnyalatokat választod az öltözékedben. Fekete harisnyával túl nagy lehet a kontraszt, barna harisnyával viszont lágyabbnak tűnnek az átmenetek.

Íme két menő módja a barna harisnyanadrág őszi kombinálásának

1. Francia sikk

A barna harisnya már régóta népszerű a francia hölgyek körében. Különösen egy klasszikus barettel és egy kivágott pulóverrel vagy kardigánnal kombinálva mutat ízlésesen.

2. Klasszikus kötött ruhával

Egy másik nagyszerű módja annak, hogy a barna harisnyanadrágot beépítsd az őszi öltözékedbe, ha egy klasszikus kötött ruhával viseled. A barna harisnya azonnal szemet gyönyörködtető hatást kelt, különösen világos színű ruhákkal, anélkül, hogy túl domináns, elnyomó lenne.

Stílustippek a barna harisnyanadrághoz

Hogy a legtöbbet hozd ki a barna trendi darabokból, összeszedtünk még néhány stílustippet, amit ősszel bevethetsz:

Először is fontos, hogy a megfelelő színpalettát válaszd a megjelenésed többi részéhez. A barna jól kombinálható semleges árnyalatokkal, például bézs, barna vagy szürke.

Arra is ügyelned kell, hogy a harisnyanadrág jól illeszkedjen, és ne gyűrődjön. A megfelelő méret és a jó minőségű anyag itt döntő fontosságú!

Végül, de nem utolsósorban, a barna harisnyanadrágot a legjobb bizonyos cipőkkel viselni, például csizmával vagy balerina stílusú cipőkkel.

A tornacipő itt abszolút nem menő!

A barna harisnyanadrágnak van néhány előnye a fekete harisnyával szemben. Először is, meleg, elegáns és természetes jelleget kölcsönöznek bármilyen öltözéknek: a barna sokoldalú szín, amely jól illik a különböző bőrtónusokhoz és ruhadarabokhoz. Emellett a barna harisnyanadrág kevésbé feltűnő a lábon, mint a fekete harisnya, ezért ideális a mindennapi viselethez.

Különböző színekkel és mintákkal is könnyen kombinálhatók anélkül, hogy dominálnának az egész öltözékben. Egyszóval a barna harisnyanadrágok tökéletesek őszre és télre, mivel meghitt és hívogató hangulatot teremtenek, és stílusos alternatívát kínálnak a fekete harisnyanadrágokkal szemben.