Hűtlen férj? Íme 5 ok, ami miatt meg kell bocsájtanod neki
2017-04-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Mit tennél, ha kiderülne, hogy megcsalt a párod? Az első gondolatod bizonyára az lenne, hogy elhagyod őt. De ha az egészet jobban átgondolod, lehetséges, hogy találsz majd egy kifogást és megbocsájtasz neki. Lehet, hogy csak véletlen volt, vagy lehet, hogy nem is az ő hibájából történt meg mindez…

Ha szerinted a megcsalás a legsúlyosabb szakítási okok közé tartozik, valószínű csodálkozni fogsz azon, hogy egyes nők milyen meglepő okok miatt képesek megbocsájtani párjuknak a félrelépéseiket. Egyesek szerint a félrelépést meg kell bocsájtani, ha a partner erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy jobbá tegye a kapcsolatukat. Alábbi cikkünkben megvizsgáljuk azt az 5 okot, ami miatt megbocsájthatod a párod félrelépéseit.

1. Neked is volt már egy-két kisebb kalandod

Sok esetben nem csak a férfiak csalják meg a párjukat, hanem bizony a nők is képesek az ilyen jellegű gaztettekre. Lehet, hogy a párod tudta nélkül, neked is voltak már futó kalandjaid, akár egy szomszéddal vagy munkatárssal, de ez soha nem tudódott ki. Ha viszont te mégis rájössz arra, hogy megcsalt a párod, valószínű sokkal könnyebben meg tudod majd bocsájtani neki, és hamarabb túl tudod majd tenni magad a megcsalás okozta nehézségen.

2. Félsz attól, hogy nem fogsz nála jobbat találni

Vannak olyan esetek is, amikor a nő rájön arra, hogy megcsalja a párja, de mégsem rója ezt fel neki, mivel tudja, hogy megvan mindene, amire csak vágyhat, a férje eltartja, megad neki minden anyagi biztonságot, sőt mindig kedves vele és biztonságban érzi magát mellette. Az ilyen nők lehet, hogy nem boldogok, de mindent megtesznek azért, hogy biztonságban érezzék magukat, még ha ezért a boldogságukkal is kell fizetniük.

3. Nem szeretnél egyedül maradni

Egyes nőknek minden álma az, hogy összeházasodjanak, legyen egy gyerekük és családban éljenek, azonban sokszor megfeledkeznek arról, hogy a család fogalma nem csupán abban merül ki, hogy egy fedél alatt élnek egy férfivel, hanem a felek közötti meghitt kapcsolatról is szól. Sokan elsietik a házasságot és gyakran megelégszenek azzal, hogy 30 éves korukra van egy gyerekük, és emiatt gyakran megbocsájtanak annak a férfinak, aki megcsalja őket, mert nem szeretnének egyedül maradni.

4. Ígéretet kapsz, hogy nem fog megtörténni újra

Sok nő azon a véleményen van, hogy a házas férfiak többsége bizony néha megcsalja a feleségét, így könnyebben el tudják fogadni azt, ha a saját párjuk is megcsalja őket. Sok férfi nagyon szívszaggatóan tud bocsánatot kérni tettei miatt, és ígéri, hogy soha többé nem fog megtörténni hasonló eset. A nők pedig mindig hajlamosak arra, hogy megbocsássák férjük félrelépését és megpróbálják helyrehozni a kapcsolatukat.

5. Ígéretet kapsz, hogy nem jelentett neki semmit a viszony

Sok férfi akkor csalja meg a párját, ha a kelleténél többet iszik, vagy a barátok és buli hatására kicsit közelebb kerül egy olyan lányhoz, aki kihasználja őt. A legtöbb esetben a férfiak utólag megbánják az ilyen jellegű félrelépéseiket és gyakran megfogadják, hogy soha többé nem fog megtörténni hasonló eset.