Honnan tudhatod, hogy nemcsak az idődet vesztegeted rá?
2023-05-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

A társkeresés során kevés rosszabb dolog van annál, minthogy valaki olyanra vesztegeted az idődet, aki nem érdemli meg, és végül csak csalódást okoz.

Nem lenne szuper, ha már azelőtt meg lehetne bizonyosodni róla, hogy adott illetőre érdemes energiát szánni, még mielőtt jobban belebonyolódnál a dologba? Cikkünkben annak jártunk utána, hogy hol rontunk el egy jól induló kapcsolatot, és mit tehetünk, hogy legközelebb már ne kövessük el ugyanazt a hibát.

 

Miért késztetik eltávolodásra bizonyos kérdések még a legjobb jelölteket is?

Ha egy fontos élethelyzetben nyomás alá helyezel valakit, akkor az illető nem biztos, hogy a legjobban reagálja le. Egy olyan kérdés, hogy „Mit érzel irántam?”, vagy „Szerinted tart valahová a kapcsolatunk?” olyan stressz érzést vált ki a másikból, amelyből inkább menekülni akar.

Ehelyett jobb, ha inkább a kapcsolat elején már tisztázod, hogy nem alkalmi kalandot keresel, és már a kezdetektől kitartasz emellett, így ő sem fogja meglepettnek érezni magát, és nem veszi támadásnak a törekvéseidet egy szorosabb kapcsolat irányába.

Hogyan csináld?

A férfiak nem kezelik jól a hosszú, érzelgős párbeszédeket. Sokkal gyorsabban a tudtukra adhatod az igényeidet, ha célorientáltan, röviden fogalmazol.

Például: „Csak akkor maradok melletted, ha Te is úgy gondolod, hogy ennek a kapcsolatnak van jövője, és Te sem keresgélsz máshol. Én komolyan gondolom ezt köztünk, nem randizok senkivel, de az időmet nem szeretném vesztegetni egy olyan emberre, aki nem értékel.”

Ha ezt elmondod így egy férfinak, akkor azt fogja gondolni rólad, hogy olyan nő vagy, aki elég bátor és talpraesett ahhoz, hogy a saját életét a kezébe vegye, így ő is azt érzi majd, hogy jól kell reagálnia erre a helyzetre.


Ez is érdekelhet! - 3 ok, amiért egy férfi elhagyja a nőt, akit szeret

 

Mondd el, mit szeretnél, anélkül, hogy túlságosan nyomulnál

Miután egyszer elmondtad a fentieket, hagyd a témát, ne hozd fel újra és újra. Inkább csak élvezd az együtt töltött időt, és hogy egyre jobban megismeritek egymást. Ha továbbra is szépen alakulnak a dolgok köztetek, akkor néhány hét vagy pár hónap múlva előállhatsz ezzel:

„Boldog vagyok melletted, de nekem a jövő is fontos. Beszélnünk kell róla, hányadán is állunk egymással. Ha Te is egyetértesz, akkor tűzzünk ki egy időpontot (például egy hónap múlva), amikorra mindketten eldöntjük, hogyan tovább.”

Ez egy olyan ultimátum, ami senkit nem helyez nyomás alá, hiszen időt adsz, és nem követelőzől. A férfi, ha kedvel Téged ezen a ponton még többször akar majd Veled találkozni, és még inkább nyit feléd, mert nem érzi, hogy bármit is rá akarnál erőltetni. Ha pedig jól érzi magát Veled, akkor nyert ügyed van.