Honnan tudhatod, hogy megbízhatsz benne?
2022-05-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A bizalom minden boldog és sikeres párkapcsolat alapköve. Az emberek gyakran érzik összezavarodva magukat, amikor a számukra tökéletes partnerre rátalálnak, nem hiszik el, hogy ez tényleg megtörténik velük, mert fogalmuk sincs arról, milyennek is kellene lennie egy kiegyensúlyozott kapcsolatnak. Arra koncentrálnak, hogy vajon megbízhatnak-e az új párjukban, ahelyett, hogy egyszerűen csak élveznék a közös időt.

Miről ismerheted fel könnyedén, hogy valaki megbízható? Csak figyelj az alábbi jellemzők meglétére!

Ott van melletted, és támogat

Függetlenül attól, hogy milyen helyzetbe kerülsz, mik a körülmények és a Veled szembeni külső elvárások, ő mindig ott áll melletted, és támogat. Talán elsőre álomszerűnek tűnhet, különösen néhány kudarcba fulladt kapcsolat után, de ilyen tényleg létezik. Persze azért ne várj egy mindenben teljesen tökéletes partnert, mert senki nem az, bárkinek lehetnek negatív személyiségjegyei, de a pozitívak annyival túlsúlyban vannak, hogy előbbiek egészen eltörpülnek, így 100%-ban megbízhatsz benne. Ráadásul egy ilyen ember sosem fogja éreztetni Veled, hogy valamit ne érhetnél el, sőt épp ellenkezőleg, ő lesz a legnagyobb drukkered és bátorítód.

Mindent megtesz azért, hogy elnyerje a bizalmadat

Próbál minél jobban megismerni, és közelebb kerülni hozzád, így tudni fogja, hogy mivel teheti könnyebbé a napjaidat, mi az a program, amellyel felvidíthat, vagy épp mivel lepjen meg, csak úgy.

Ismeri a határait

Teljesen természetes dolog egy-egy vita a párkapcsolatokban, de ez nem lehet oka a helyzet elmérgesedésének. Egy megbízható ember pontosan tudja, hogy hol a határ, megpróbál egy ilyen helyzetben is nyugodt maradni, és nem régi sérelmekkel előhozakodni, hanem inkább marad az aktuális problémánál, amelyre közösen kell megoldást találnotok.

Ez is érdekelhet! - Hogyan hat a párkapcsolatodra a belső bizonytalanságod?

Jól tudja, hogy a tettek többet mondanak a szavaknál

Amit ígér, azt betartja, legyen szó bármiről. Nem tesz felelőtlen kijelentéseket, nem hiteget, és nem ébreszt benned kétséget egy percig sem. Hogy miért? Mert már számtalanszor bizonyított.

Őszinte Veled

Ha a párodat hazugságon kapod, akkor valószínűleg soha többé nem fogsz tudni bízni benne úgy, mint korábban. Ha tudsz hinni neki, és többször bebizonyította, hogy őszinte hozzád, akkor sokkal inkább el fogod engedni magadat a társaságában. Ez pedig elvezet kettőtöket egy boldog és kiegyensúlyozott kapcsolathoz.