Honnan tudhatod, hogy a párodból jó férj lenne?
2022-03-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Te is olyan vagy, aki már az első randi előtt az esküvőjéről álmodozik? Ne aggódj, nem vagy egyedül. A legtöbb társkereső nem csupán kalandot keres, hanem egy komoly, egész életre szóló elköteleződést valaki olyan mellett, aki boldoggá teszi. Persze előre, és még néhány randevú után is, nehéz megmondani valakiről, hogy ő lehet-e az igazi. Egymás megismeréséhez idő kell, és nem árt, ha odafigyelsz néhány dologra!

A szenvedélyes szerelem csak egy kiindulási alap, ennél sokkal mélyebb kapcsolódás, közös értékek és érdeklődés szükséges, hogy biztos lehess a párod elkötelezettségében.

Figyelj oda a viselkedésére. Hogyan viszonyul adott helyzetekhez, mennyire cselekszik következetesen és mennyire veszi figyelembe a Te igényeidet és szükségleteidet. Ha tiszteletteljesen bánik Veled minden körülmények között, akkor hosszabb távon is hasonlóra számíthatsz tőle.

Szintén jó jel, ha a párod független (például nem a szülei nyakán él), esetleg már jól megalapozta a szakmai karrierjét is, és nem szórja a pénzét, hanem megtakarításaival gondol a jövőjére is. Ez jól mutatja számodra, hogy számíthatsz rá mindig, a családjáért pedig mindent meg fog tenni. Amennyiben a munkája mellett még arra is szán energiát, hogy megfelelő minőségi időt tölthessen Veled, akkor nyert ügyed van.

Mi a helyzet a céljaiddal? Támogat, vagy inkább lebeszél? Melyik csoportba sorolható? Természetesen egy tökéletes társ nem fog keresztbe tenni álmaid elérésében, éppen ellenkezőleg, teljes vállszélességgel melléd áll, és mindenben segít, motivál, együtt sír és együtt nevet Veled.

Egy jó partner értékeli mindazt, amit érte és a kapcsolatotokért teszel, nap, mint nap. Ha nem tenné, akkor előbb-utóbb Neked sem lenne már kedved próbálkozni, és fenntartani egy fokozatosan kiüresedő kapcsolatot. Egy idő után elbillenne a mérleg nyelve egyik irányba, és míg az egyik fél belekényelmesedik adott helyzetbe, a másikban kialszik a szenvedély, helyét pedig átveszi a frusztráltság és a düh.

Ez is érdekelhet! - Randizol vagy udvarolsz? Van különbség a kettő között!

Az is fontos, hogy a partnered odafigyeljen a saját testi-lelki egészségének megőrzésére. Ha folyton csak szórakozni jár, és két végén égeti a gyertyát, azzal hosszabb távon nemcsak önmagát pusztítja, de a közös jövőtökre nézve is súlyos problémákat okozhat. Ha viszont a saját élete mellett a Te egészségedre és jólétedre is odafigyel, az egy plusz pont mellette.

Nincs két egyforma ember, és nincs két egyforma család. Mindenki mást hoz otthonról a gyerekkorából. Egy kiegyensúlyozott kapcsolatban a partnerek odafigyelnek a másik értékrendjére, vallási és egyéb hagyományaira, szokásaira, és tiszteletben tartják családi hátterét. Enélkül hosszabb távon nem lehet igazán boldog kapcsolatot fenntartani.