Hogyan teszed tönkre Te magad a párkapcsolatod?
2021-10-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Hűtlenség? Önzőség? Eltérő világnézet? Nem, a párkapcsolatok döntő többsége nem ezért ért véget. Sokkal inkább azért siklik ki idő előtt, mert az egyik, vagy akár mindkét partner akaratlanul szabotálja azt. Hogyan is tesszük mindezt, és miként állíthatjuk le saját magunkat? Cikkünkben erre keressük a válaszokat.

Kommunikáció

Hányszor hallottad, olvastad már, hogy a kommunikáció kulcsfontosságú. Bizonyára számtalanszor. De bármennyire is elcsépelt, mégis igaz. Ha képtelen vagy hatékonyan kifejezni a gondolataidat és igényeidet a párod felé, akkor szétszakad az a kötelék, amely összetart titeket. Ha túlreagálod a partnered aggodalmait vagy problémáit, akkor legközelebb már nem fogja elmesélni Neked, és egyre messzebbre kerültök érzelmileg.

Maradj jó hallgatóság, és érezd át a helyzetét. Ha kellően nyitott és megértő leszel, azzal újra szorosabbra fűzheted a kapcsolatot.

Ne félj az ismeretlentől!

Emlékezz vissza, milyen volt, amikor randizni kezdtetek? Minden izgalmas és ismeretlen. Persze idővel kicsit minden kapcsolat elkényelmesedik, megszokjátok egymást, és tompul a szenvedély, de nem szabad engedned, hogy mindez már unalomba forduljon át.

Próbáljatok ki új, izgalmas dolgokat, közös aktivitásokat, amelyek újra összekovácsolnak kettőtöket.

Ezt is olvasd el! - 8 nem nyilvánvaló ok, ami mégis szakításhoz vezet

Összeesküvés elméletek

Ha mindent túlgondolsz, akkor paranoiás leszel. Ha megengeded, hogy a negatív gondolatok beférkőzzenek közétek, azzal csak kikövezed a szakításhoz vezető utat. A túlzott féltékenykedés, a gyanakvás és a különféle elméletek gyártása megakadályoz a tisztánlátásban. Ha képtelen vagy bízni a párodban, azzal tönkre teszel mindent.

Nyomozás helyett inkább kérdezd meg, beszélgessetek minél többet, őszintén. Hamar rájössz majd, hogy feleslegesen izgultál, és nincs okod félni.

Szabályok

Minden egészséges párkapcsolatban szükség van bizonyos szabályok lefektetésére, amelyet minkét fél támogat és elfogad. A szabályok hiányában elszabadulhatnak a negatív gondolatok, félreértések és a konfliktusok megmérgezik az egész kapcsolatot. Így tudni fogjátok, hogy mi az, ami a másik számára is belefér, és mi az, ami nem. Ha Te elvárod, hogy a partnered odafigyeljen a szükségleteidre, akkor Neked is meg kell tenned érte ugyanezt.

Mindig legyél őszinte és nyitott, ne titkold, hogy mit vársz el a párodtól. Ugyanakkor itt is törekedj a kölcsönösségre, tartsd tiszteletben az ő igényeit is!