Hogyan tartsd meg a szabadságod egy párkapcsolatban?
2021-08-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy friss kapcsolatban idő kell ahhoz, hogy a pár összecsiszolódjon, és mindketten képesek legyenek a másikat úgy beilleszteni a korábbi életükbe, hogy az mindenkinek jó legyen. Attól még ugyanis, hogy együtt vagy valakivel, nem szűnsz meg egyedi emberként létezni, ami korábban fontos volt számodra, ugyanúgy része kell maradjon az életednek. De hogyan találhatod meg ezt a törékeny egyensúlyt? Olvass tovább tippjeinkért!

1. Ne hanyagold a barátaidat!

Sajnos könnyű beleesni abba a hibába, hogy egy új szerelem kitöröljön mindenki mást a mindennapjaidból. Úgy érzed éjjel-nappal csak a pároddal szeretnél lenni, az összes üres percben, amit csak találsz. De mégsem kellene megfeledkezned ilyenkor sem azokról az emberekről, akikre egész életedben számíthattál, akik jobban ismernek, mint bárki más, és akik külső szemlélőként talán olyat is észrevesznek, amit Te nem, hiszen jól tudjuk, a szerelem vak. Ezek a közeli ismerőseid mindig vigyázni fognak Rád, és nem engednek szó nélkül egy olyan társat melléd, aki nem elég jó számodra. Ezért is fontos, hogy mindig legyen időd rájuk is, szervezz közös programokat, ahol az új partneredet is jobban megismerhetik.

2. Nem kell, hogy mindenben egyformák legyetek!

Attól még, hogy sok időt töltötök együtt, és sok közös programot szerveztek, Neked és a párodnak nem kell, hogy pontosan ugyanolyan érdeklődési körötök legyen. Nincs azzal semmi gond, ha egy-egy dologra nemet mondasz, amihez nincs kedved, vagy amit nem kedvelsz. Csak azért, mert a partnered eljár horgászni, Neked nem kell minden szombat hajnalt a vízparton végig unatkoznod, nem ettől lesztek igazán boldogok. Sőt! Addig Te szervezz bevásárlást az anyukáddal, vagy közös reggelit a barátnőiddel. Hidd el, ha olyan dolgokat csináltok, akár külön—külön is, amelyben kedveteket lelitek, sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az életetek és boldogabb a kapcsolatotok is.

Ezt is olvasd el! - Hogyan adj szabadságot a párodnak, anélkül, hogy elveszítenéd?

3. De azért legyenek közös programjaitok is!

A megfelelő egyensúlyhoz fontos, hogy külön-külön és együtt is töltsetek minőségi időt. Éljetek át közös élményeket és szerezzetek közös emlékeket, mert ettől még inkább megerősödik a köztetek lévő kötelék. Találjátok ki, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket szívesen csináltok együtt (például minden reggel futni mentek a parkba, vagy a péntek estéken mindig úgy randiztok, mint a legelején), a lényeg, hogy ez ne egy mindenkire ráerőltetett kompromisszum legyen, sokkal inkább egy olyan program, amelyet nem tudtok egymás nélkül elképzelni.