Hogyan randizz egy introvertált emberrel, ha Te extrovertált vagy
2019-08-05  /  Szerző:   /   Randi Ha épp társat keresel, akkor bizonyára legszívesebben egy hozzád hasonló személyiségű partnerre vágysz. De mi történik akkor, ha olyan emberrel gabalyodsz össze, aki épp a szöges ellentéted?

Ahhoz, hogy elkerüld a kezdeti konfliktusokat, jobb, ha tisztába kerülsz a legfontosabb randi szabályokkal.

Mi jellemzi az introvertált személyiségtípust? Olvasd el kapcsolódó cikkünkben!

1. Támogasd!

Ha Te extrovertált vagy, akkor valószínűleg sok barátod van, és szereted a nagy társaságot magad körül. Sajnos egy introvertált személyiség ezzel szemben kerüli az ilyen helyzeteket. Engedj neki szabad teret, adj neki időt, és biztosítsd arról, hogy Rád bármikor bármiben számíthat.

Ez is érdekelni fog! Az extrovertált személyiségtípus 10 jellemzője

2. Ne ítélkezz felette!

Sose akard megváltoztatni, helyette értékeld a jó tulajdonságait, és tanulj tőle. A segítségével megtudhatod, hogyan kell lassítani, és jobban megismerni önmagadat. Cserébe segíts neki új élményeket gyűjteni, és új emberekkel találkozni.

3. Tiszteld!

Fogadd el, hogy vannak dolgok, amikről ő másként gondolkozik, és ne vedd személyes sértésnek, ha esetleg időt kér, vagy több teret. A tiszteletnek azonban kétirányú kell, legyen, nemcsak Neked kell az ő szükségleteire figyelned, hanem neki is Rád.

4. Figyeld a jelzéseit!

Ha egy introvertált személyiségű emberrel randizol, akkor nem árt odafigyelned nemcsak a verbális, de a nonverbális kommunikációjára is. Amikor azt látod rajta, hogy feszeng, és nem érzi jól magát, akkor lehet, hogy már túl sok neki a tömeg, és szeretne inkább hazamenni. Fontos, hogy mindent meg tudjon Veled beszélni, és biztonságban érezze magát melletted.

5. Ne zavarjon, ha hallgat!

Az extrovertáltak nem szeretik a csendet és a szótlanságot, de egy introvertált igen. Számodra talán félreérthető, ha a partnered nem vesz részt a párbeszédben, de hidd el, nem Veled van baja. Egyszerűen csak jól megválogatja, hogy mikor kinek és mit mond el, másokat csak lassan enged közel magához.

6. Értékeld az erősségeit!

Ha a köztetek lévő különbségeket erősségként, és előnyként tünteted fel, és nem a kapcsolat gátjaként, akkor ezek az eltérések elveszítik jelentőségüket.

7. Kérdezz!

Míg egy kifelé orientált személyiség a legbensőbb titkairól is nyíltan beszél a barátaival, addig a befelé forduló emberek csak nehezen nyílnak meg. Ezért, ha többet szeretnél megtudni a párodról, Neked kell kezdeményezni, sok kérdéssel.

8. Köss kompromisszumot!

Minden kapcsolatban win-win (nyertes-nyertes) helyzetre kell törekedni, azaz, mindkét félnek jól kell éreznie benne magát. Fontos, hogy a randevúkat, és a közös programokat együtt tervezzétek meg, és olyan elfoglaltságokat válasszatok, amelyekben mind a ketten jól érzitek majd magatokat.

9. Számit a közös idő

Bár az introvertáltak számára fontos az „énidő”, amikor egyedül lehetnek, és önmagukra koncentrálhatnak, minden kapcsolat alapja a minőségi együtt töltött idő, amikor viszont csak egymásra figyeltek.

 

dating