Hogyan mondd meg a randipartnerednek, ha nem szeretnél vele újra találkozni?
2020-03-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

A társkeresés modern, internetes formái nagy mértékben megkönnyítették számunkra, hogy gyorsabban párra leljünk, hiszen rengeteg szimpatikus jelöltet érhetünk el egy felületen. Elég néhány levélváltás, egy-két fotó, és máris az első randevún találjuk magunkat. Sajnos azonban a személyes találkozás rosszul is elsülhet, és gyakran úgy búcsúzol el, hogy legbelül már biztos vagy benne, nem szeretnél második randit.

Visszautasítani valaki közeledését szemtől szemben azonban nagyon nehéz. Félsz, hogy megbántod, félsz, hogy fájdalmat okozol, és félsz a következményektől. Sokan ezért inkább a könnyebb utat választják, egyszerűen eltűnnek (ghosting jelenség), ami legyünk őszinték, nem túl intelligens és tisztességes megoldás.

A témáról olvasd el korábbi cikkünket! Veszélyes randi trendek - 2. rész - Ghosting

Szerencsére azért nem mindenki fogja menekülőre a dolgot. Ha Te sem szeretnéd, de fogalmad sincs, hogyan kezdj bele egy ilyen beszélgetésbe, akkor segítünk.

Olvass tovább, és megtudhatod, hogyan mondd meg a randipartnerednek, ha már nem szeretnél vele újra találkozni!

Mit mondj?

Tegyük fel, hogy a partnered újabb randevút kér az első alkalom végén. Ez nagyszerű dolog lenne, ha Te is ugyanúgy éreznél iránta, mint ő irántad. De Te bizonytalan vagy. Talán ellenszenvesen viselkedett a pincérrel, esetleg szóhoz sem jutottál tőle egész este, vagy egyszerűen csak nem működött a kémia. Ilyen helyzetben jobb, ha nem kertelsz, őszintén elmondod neki, hogy mit érzel, és gondolsz róla, majd kedvesen, de határozottan visszautasítod az ajánlatát.

Mit ne mondj?

Ne kérj elnézést, és ne magadat hibáztasd előtte. Nem vagy azért bűnös vagy rossz, mert nem érzel iránta vonzalmat. De őt se okold a történtekért, hiszen a randizás és a párkeresés elég szubjektív dolog. Lehet számodra rettenetesen unalmas egy olyan téma, amiről ő órákat tudna még mesélni, mégsem szabad ezt a szemére vetned. Egyszerűen mást kerestek, és másra vágytok mindketten.

Mikor mondd?

Ha egyikőtök sem szeretne következő randevút, akkor erre a beszélgetésre nem is igazán van szükség. Egyszerűen elköszöntök egymástól, és további sok sikert kívántok a másiknak. Abban az esetben viszont, ha ő folytatná Veled az ismerkedést, akkor a lehető leghamarabb beszélned kell vele az érzéseidről. Legjobb akár már a randi végén tisztázni a dolgot, de legkésőbb a következő levélváltásnál illik bevallani az igazat. Hidd el, Neked is jobb lesz, ha végre túl leszel rajta, és nyugodt szívvel nyithatsz más jelöltek felé.

Mi tegyél akkor, ha nem érti, hogy miért mondtál neki nemet?

Míg egyesek szomorúan, de tudomásul veszik a visszautasítást, addig mások nem hajlandók tiszteletben tartani a döntésed. Előfordulhat, hogy a partnered a randi után nem érti, miért utasítottad vissza. Kérlelni kezd, hogy adj neki egy újabb esélyt, és megígér minden szépet, csak, hogy igent mondj. Vagy épp ellenkezőleg a szemedre veti, hogy nem értékeled eléggé a próbálkozásait, és gesztusait. Ha ilyen emberrel van dolgod, akkor emlékezz a korábbi pontra: Ne kérj elnézést, és ne magyarázkodj! Ezt ugyanis a másik fél a gyengeséged jelének tekintheti, és ebbe megpróbál belekapaszkodni. Inkább mondd meg neki őszintén másodszor is, hogy nem szeretnél még egy találkozót, és fejezd be a beszélgetést.

Ezek után már lényegében „eltűnhetsz” az életéből, részedről lezártad a dolgot, és emiatt már bűntudatot sem kell érezned, hiszen őszinte voltál, és tisztességesen jártál el vele szemben.