Hogyan ismerkedj, ha épp válófélben vagy? Mit ne tegyél sohasem? 1. rész
2021-09-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

A kérdés talán meglepő, hiszen a legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a randizással érdemes addig várni, amíg a jogi procedúra lezárul, de az élet gyakran felülírja ezeket a tanácsokat, hiszen egy válás hosszú folyamat, akár évekig is elhúzódhat, így nagyon is jogos a kérdés felvetése.

Ha Te is ebben a cipőben jársz, akkor azt kell tenned, amit helyesnek érzel. Ugyanakkor nem árt az elővigyázatosság, mert bár jogilag senki nem tilt el az ismerkedéstől, de egy ilyen helyzet meglehetősen kényes.

Mit ne tegyél? Tanácsainkból megtudhatod!

Sose válassz randipartnert az exed baráti társaságából!

Egyszerűen csak képzeld a volt párod cipőjébe magad. Te hogyan éreznél, ha ő lecsapna a legjobb barátnődre, és tenné mindezt a kedvenc szórakozóhelyeden? Főleg, ha még el sem váltatok hivatalosan. De ne csak a barátait, hanem a családtagjait, munkatársait is jobb, ha messziről elkerülöd.

Ne verd nagy dobra az új párkapcsolatodat!

Semmi szükség telekürtölni a közösségi oldalakat a hírrel és elárasztani az Instát a szerelmes fotóitokkal. Egy folyamatban lévő válásra biztosan nem lesz jó hatással, sem pedig az esetleges közös gyerekek érzéseire és életére. Hagyj időt mindenkinek, és várd meg, hogy rendeződjenek a régi dolgok, és a családod is megbékéljen az új helyzettel.

Ne titkold el, hogy éppen válófélben vagy!

Egy új párkapcsolat alapja is a bizalom és az őszinteség, ezért már az első üzenetváltások, de legkésőbb az első személyes randi során el kell mondanod, hogy éppen zajlik a jogi procedúra. Nem kell minden apró részletet elmesélned, és főleg ne becsméreld az exed, és ne hibáztasd őt mindenért egy új partner előtt. Egyszerűen csak mondd el a tényeket, és hogy számodra ez már egy lezárt ügy.

Ne vesd bele magad azonnal a sűrűjébe!

Gyakori hiba, hogy válás után egy új kapcsolatot túlságosan rózsaszínben és túlzottan tökéletesnek látunk, ezért kapkodunk. Pedig egy elsietett kapcsolat nem biztos, hogy elhozza majd a kívánt boldogságot, sőt. Inkább még mélyebb érzelmi gödörbe taszíthat, ahonnan sokkal nehezebb lesz kijutni.

Ezt is olvasd el! - Miért más egy válás a nőknek és a férfiaknak?

Ne ijedj meg a visszautasításoktól!

Nem mindenki akar randizni egy válófélben lévő partnerrel. Ha már azt írod ki a bemutatkozásodban, hogy elváltál, miközben hivatalosan még nem zárult el a folyamat, az sokakat meghátrálásra késztethet, tegyük hozzá jogosan. Így nehéz lesz elnyerned bárki bizalmát.

Ne tedd túl magasra az elvárásaidat!

A szomszéd fűje mindig zöldebb, vagy legalábbis annak látszik, messziről. Hidd el, nincs tökéletes ember. Te sem vagy az. Nem csupán az exednek voltak hibái, fel kell készülnöd arra, hogy a leendő partnered sem fog tudni minden igényednek teljesen megfelelni. Itt inkább azt kell eldöntened, hogy mi az igazán fontos számodra.

Ne hidd, hogy könnyű lesz ismerkedni egy hosszabb kapcsolat után!

Nem szabad összehasonlítgatni az újat a régivel, hiszen két különböző ember és két eltérő kapcsolat. Koncentrálj inkább arra, hogy minél jobban megismerd az új partnered, és állj kellően nyitottan hozzá.

Ezek után mit kell tenned? Olvasd el cikkünk következő részében!