Hogyan hívj el valakit randira? 4 élethelyzet – 4 megoldás
2021-02-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Amikor megismerkedsz egy szimpatikus emberrel, akivel azonnal megtaláljátok a közös hangot, nem nehéz órákig tartó beszélgetésekbe bonyolódni. Ilyenkor azt érzed, hogy olyan, mintha már évek óta ismernétek egymást, hasonlóan gondolkodtok a világról és sok a közös érdeklődési pontotok. Ugyanakkor még egy ilyen helyzetben is, vagy talán pont ezért, nem könnyű felismerni, hogy hányadán is álltok egymással, több van-e köztetek a puszta szimpátiánál, és vajon a másik nyitott lenne-e egy valódi randira.

Ha a bátorságod össze is gyűjtötted, hogy elhívd, még mindig jól meg kell gondolnod, mit is mondasz majd, mert ha nem jól válogatod meg a szavaidat, könnyen kicsúszhat a kezedből az irányítás, és randi helyett a kapcsolat csúfos véget ér.

Hogy segítsünk, összegyűjtöttünk néhány konkrét szituációt, amelynek a közepén bármikor ott találhatod magad, és helyetted megfogalmazzuk, hogyan hívd el a partnered randevúra, és mi az, amit viszont nem szabad mondanod.

1. élethelyzet

Megismerkedtél valakivel egy online randi oldalon vagy alkalmazásban, és már hosszú órákat cseteltetek egymással az elmúlt néhány napban. Már az írott szövegen keresztül is érzed köztetek a vibrálást, és végre szeretnéd élőben is megtapasztalni.

Amit mondanod kell: „Nagyon jó Veled beszélgetni, szeretnélek személyesen is megismerni. Mit szólnál a jövő héthez?”

Ez a megközelítés kellőképpen biztonságos, és nem helyez egyikőtöket sem túl nagy nyomás alá egy jövőbeli találka kapcsán.

Amit ne mondj: „Elmehetnénk valahová!”

Miért is nem vezet sikerre ez utóbbi megoldás? Mert túlságosan homályos. Mikor? Hová? És persze miért? Nincs annál rosszabb a netes ismerkedésben, mint amikor valaki csak hetekig tartó üzengetésre hajlandó, és nem szánja rá magát, hogy egy lépéssel többet tegyen egy kapcsolatért.

2. élethelyzet

Épp egy szórakozóhelyen vagy a barátaiddal, és néhány ital mellett beszélgetésbe elegyedsz egy vonzó idegennel. Úgy érzed, hogy már minden alap témán túl vagytok, és lassan véget ér az este, Te pedig szeretnéd újra látni, lehetőleg már holnap.

Amit mondanod kell: „Szeretném elkérni a számod, mert jó lenne valamikor együtt meginni egy kávét.”

Ezzel lehetőséget teremtesz arra, hogy kapcsolatban maradhass vele, és meghívd egy igazi randira.

Amit ne mondj: „Fent vagy a Facebookon/Instagramon…?”

Egy ilyen kérdéssel csak azt fogod felé sugározni, hogy egyáltalán nem vagy biztos benne, találkoznál-e még vele újra, hiába tárgyaltátok ki az imént a fél életeteket egymással.

Ezt is olvasd el! - 6 tipp, hogyan hívd randira azt a munkatársad, aki tetszik

3. élethelyzet

Mindig a hét adott napjain intézed a bevásárlást, és úgy tűnik egy szemrevaló idegen is hasonló időbeosztással bír, mert rendszeresen összeakadtok ugyanannál a sajtos pultnál. Mivel mind a ketten felismeritek már egymást, néhány mélyebb szemkontaktus után laza és felszínes párbeszédbe elegyedtek.

Amit mondanod kell: „Tudom, hogy kissé furcsán hangzik, de szeretném elkérni a telefonszámod, és újra látni Téged!”

Bármennyire is idegenkedsz tőle, hogy ennyi előzmény után elkérd egy ismeretlen számát, ebben a formában megteheted, hiszen mindketten éreztek valamiféle kapcsolódást. Ráadásul vesztenivalód nincs, egy próbát megér.

Amit ne mondj: „Randizzunk!”

Ez az a meghívási forma, ami viszont már túlságosan őrült, nyomulós, és visszatetszést keltő, főként ebben a szituációban, ahol szinte semmi előzmény nem történt.

4. élethelyzet

Van egy kolléga, vagy barátod barátja, vagy valaki, akit ismersz már korábbról. Barátok vagytok, és gyakran beszélgettek. Érzed, hogy több is lehetne köztetek ennél, és eldöntöd, hogy megteszed az első lépést.

Amit mondanod kell: „Arra gondoltam, hogy elmehetnénk együtt ebédelni valamikor…”

Egy közös ebéd romantikusabb együttlétnek hat, mint ha csupán egy kávéra hívnád. Utóbbi ugyanis gyakori barátok között, ezért a partnered nem értené, hogy számodra ez most valami más.

Amit ne mondj: „Egyfolytában Rád gondolok. Randizzunk, és meglátjuk mi sül ki belőle!”

Egy baráti kapcsolatban sem jó ajtóstól rontani a házba. Különösen akkor, ha fogalmad sincs a másik érzéseiről irántad.

Adott élethelyzetben nem mindig könnyű megtalálni a helyes szavakat, amikor randira hívnál valakit. De sose felejtsd el, hogy ez természetes velejárója az ismerkedésnek és párválasztásnak. Olvasd el a fenti ajánlásokat, fogalmazd át a saját ízlésednek megfelelően, és próbáld ki. Csak nyerhetsz velük!