Hogyan hagyd, hogy a párod férfi lehessen melletted?
2022-04-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy párkapcsolat születése két ember között az élet egyik legszebb csodája. A képlet egyszerűnek tűnik, hiszen nem kell hozzá más, csupán a két fél, egyúttal mégis egy rendkívül bonyolult játék, amelyben nincsenek sem győztesek, sem vesztesek, csak a páros tagjai között mindent mozgató dinamizmus.

A mai modern világot megelőző időkben a nemi szerepek élesen elváltak egymástól, mindkét félnek megvolt a maga helye és feladata. A férfi volt az, aki az eltartó, védelmező és vezető szerepet képviselte. Míg a nő viselte gondját a család tagjainak, így a férfinak is, támogatta és segítette őt minden célja elérésében, a háttérből. Nem véletlenül született a mondás, hogy minden sikeres férfi mellett ott áll egy erős nő.

Persze az évszázadok során ebből számtalan konfliktus indult útjára, és a nők erejének köszönhetően mára sok előrelépés történt a nők egyenrangú félként történő elfogadása ügyében.

Ugyanakkor ezek a folyamatok gyakran félreértésekhez is vezetnek bennünket a párkapcsolatokban. Hogy miért? A férfiak genetikailag vezető szerepre kódoltak, és ha valóban szeretünk egy férfit, akkor ezt bizonyos formában tiszteletben kell tartanunk, különben nagy eséllyel elveszíthetjük őt.

Ha Te is erős személyiségű nő vagy, aki nem szereti, hogy mások diktáljanak neki, bizonyára számtalanszor kerültél már olyan helyzetbe, hogy a párod nem tudott kiteljesedni melletted, mert nem hagytad, hogy vezessen. Természetesen nem azt tanácsoljuk, hogy add fel az életed, és rendeld alá magadat a párod önkényének. Szó sincs erről. Csupán azt javasoljuk, hogy apró gesztusokkal engedd, hogy férfinak érezhesse magát a kapcsolatotokban, és vigyázhasson rád. Mit tehetsz ezért a hétköznapokban?

Engedd, hogy ő döntsön!

Bármiről is legyen szó, vegyél részt a döntési folyamatban, mondd el a véleményed, érvelj és segíts neki tisztán látni adott helyzetet, de a végén hagyd meg neki a lehetőséget, hogy ő mondja ki a döntést. Számtalan olyan dolog bukkan fel a közös életetek során, amely miatt egyszerűen nincs értelme vitázni. Ezekben az esetekben nyugodtan engedd át számára a végső szót, így dominánsnak és fontosnak érezheti magát melletted. Hidd el, ha igazán szeret, minden döntésében Neked akar majd örömet szerezni.

Ne Te legyél a vadász!

Különösen egy kapcsolat elején fontos éreztetni a férfival, hogy ő az, aki meghódítja a nőt, és nem pedig fordítva. Ne erőltess semmit, ne legyél rámenős, ha érdekled őt, akkor keresni fog, akkor, amikor úgy érzi, hogy eljött az ideje.

Ez is érdekelhet! - Hogyan tartsd meg a szabadságod egy párkapcsolatban?

Ne tekints úgy rá, mint egy gyerekre!

Semmi szükség arra, hogy minden pillanatban az ő kívánságait figyeld, és folyamatosan kiszolgáld. Nem vagy az anyja, de még a nővére sem. Ha ő egy erős férfi, akkor egy igazi, erős társra van szüksége, nem egy gügyögő óvónénire.

Add meg neki a szabadságot, amire vágyik!

A férfiak többsége félti a függetlenségét és a szabadságát. Nem véletlen, hogy egyesek sohasem nősülnek meg, mert úgy érzik, hogy akkor vége lenne a korábbi megszokott életüknek, amelyhez ragaszkodnak. Ne tiltsd el a hobbijától, a barátaitól, engedd, hogy egyedül is elmehessen szórakozni, horgászni, vagy, amit szeretne. Így a megszokott férfias dolgai között újra szabadnak érezheti magát, újult energiával térhet vissza hozzád, és sokkal jobban fogja értékelni a Veled töltött időt is.