Hogyan győzd le a bizonytalanságod a párod előtt?
2022-08-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A magabiztosság vonzóbbá tesz bárkit a külvilág számára, és ki ne szeretne jó benyomást kelteni másokban? Különösen a saját párja előtt?

Mégis gyakran előfordul, hogy bármekkora is a szerelem, kétségek gyötörnek bennünket, hogy vajon elég jók vagyunk-e a partnerünk számára, és még mindig ugyanúgy érez-e irántunk, mint az ismeretségünk elején.

Ezek a kósza félelmek sajnos komoly problémákat is okozhatnak hosszabb távon, ezért nem árt megtalálni a forrásukat, és felülkerekedni rajtuk.

Ismerd fel az érzéseidet!

Az első és talán legfontosabb lépés, hogy nevezd nevén az érzéseidet. Keresd, hogy mi okozza a belső bizonytalanságodat? Kevesebbre tartod magad, mint korábban? Úgy érzed, hogy képtelen vagy olyan boldoggá tenni a párod, mint amennyire szerinted megérdemelné? Esetleg azt sejted, hogy egy harmadik fél is belépett a képbe? Bármennyire is uralkodni szeretnének rajtad a félelmek, minden gyenge pillanatodban jusson eszedbe, hogy a partnered nem véletlenül választott Téged. Bizonyára számtalan olyan tulajdonságod van, amely miatt beléd szeretett, és kitartott eddig is melletted. Egyenrangúak vagytok a kapcsolatban, Te semmivel sem vagy kevesebb vagy rosszabb, mint ő.

Higgy magadban!

Mindig emlékeztesd magadat, hogy az önbizalom alapvetően fontos a gyötrő kétségek legyőzésében és a vonzerőd fenntartásában. Gondold végig, hogy melyek azok a pozitív jellemzőid, amelyekre büszke lehetsz. Ha csak arra koncentrálsz, hogy erősítsd magadat, akkor fokozatosan eltűnnek majd az állandó félelmek és kétségek.

Ez is érdekelhet! - Turbózd fel az önbizalmad 8 lépésben!

Fogadd el a szerelmét!

Ha sikerült szembenézned a félelmeiddel, és helyére billentened az önbizalmadat, akkor nap, mint nap építsd tovább az önértékelésed, és az önmagadba vetett hited. Hidd el a párodnak is, hogy szeret, és fogadd el a közeledését. Tudd, hogy Te is ugyanúgy megérdemled a szerelmet és a figyelmet, mint ő.