Hogyan fejezd ki az érdeklődésedet valaki iránt anélkül, hogy túl rámenős lennél?
2022-12-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

A hagyomány szerint a férfi az, akitől a kezdeményezést várjuk. Ez a nézet alakult ki az elmúlt évszázadok alatt, és még a mai napig ez a megközelítés az elterjedtebb, és inkább elfogadott. De mit tehet egy nő, ha megtetszik neki egy férfi? Üljön tétlenül, és várjon arra, hátha a másik magától kitalálja a gondolatait?

Nem. Még véletlenül sem. Szerencsére ma már olyan világban élünk, ahol egy nő kezében is ott lehet a kezdeményezés, ha elég bátor, és komolyan gondolja a közeledést.    

Ugyanakkor az éremnek van egy másik oldala is, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül. Általában az első lépés nem pusztán annyi, hogy odasétálsz, és elmeséled a férfinak, hogy ő minden álmod megtestesítője. Ez egyrészt azért nem megoldás, mert így minden kártyádat azonnal kijátszod, és sajnos könnyen hoppon maradhatsz, másrészt talán túlságosan rámenősnek fogsz tűnni, ezzel elijesztve a jelöltedet. A férfiakban ugyanis él a vadászösztön, szeretnek ők győzni és elnyerni egy trófeát. Amiért nem kell küzdeniük, az nem is olyan érdekes számukra.

Hogyan találhatod meg az aranyközéputat egy ilyen helyzetben? Segítünk!

Szórj el morzsákat, és hagyd, hogy ő felcsipegesse!

Egy kapcsolatban, és természetesen már az ismerkedés során is a férfiak szeretik a kezükben tudni az irányítást. De ki mondta, hogy ne lehetne őket kicsit terelgetni? Adj néhány jelzést számára, hogy nyitott lennél a közeledésére, de a megvalósítás többi részét hagyd rá.

Legyél vagány és magabiztos!

Sokkal több esélyed van nála, ha érdekesnek és szenvedélyesnek tűnsz. Olyannak, aki megél a maga lábán, jól érzi magát a saját bőrében, elégedett az életével, és nem azért keres egy kapcsolatot, hogy valaki más eltartsa. Ettől a nő szórakoztatóbbnak, és vonzóbbnak látszik, akiért érdemes küzdeni.

Ez is érdekelhet! - 9 taktika, amellyel lehetsz Te a kezdeményező

Tudd, hogy mikor vonulj vissza!

Az elutasítás kellemetlen, megalázó és fájdalmas. De, ha úgy érzed, hogy ez a hajó sajnos elúszott, akkor tudnod kell visszavonulót fújni és elengedni. Ha Te minden jelzést elküldtél a kiszemelt férfi felé, de ő láthatóan nem nyitott a közeledésre, akkor fel kell adnod. Bármi mást tennél, akkor rámenősnek tűnnél, és szánalmasnak. Ezt pedig nyilván Te sem szeretnéd.

Közeledj hozzá barátként!

Nem minden férfi veszi jó néven, ha egy nő látványosan flörtölni próbál vele. Ha biztosra szeretnél menni, akkor próbálj barátkozó hangnemben közeledni felé, tartva a távolságot, de jelezve, hogy ott vagy és létezel. Ha azonnal megtaláljátok a közös hangot, és esetleg ő is érzi azt a bizonyos szikrát, akkor úgyis átfordul majd ez a baráti viszony valami romantikusabb kapcsolatba. Csak ki kell várnod, hogy benne is megfogalmazódjon ez a gondolat.