Hogyan építheti a veszekedés a párkapcsolatot?
2017-12-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Hogyan is lehetne jó a veszekedés bármire, mi megmutatjuk. 5 érv, hogy miért tesz jót, ha alkalmanként kiengeded a gőzt.

1. Megerősíti a kapcsolatot

Teljesen természetes, ha két ember közt vita támad, hiszen nem vagyunk egyformák, véleményünk gyakran eltér másokétól. Egy építő jellegű veszekedés segíthet, hogy jobban megismerd párodat, megtudhatod mit, hogyan szeretne és talán megoldást találhattok egy már meglévő problémára. Amíg tiszteletben tartjátok egymást a vita hevében is, akkor a veszekedés nem fogja veszélyeztetni párkapcsolatotokat.

2. Jobban érzed magad

Bizonyos esetekben jobb, ha kiadod a dühödet, ez feloldja a benned rejlő feszültséget és szorongást. Hidd el, érezni fogod, hogy megkönnyebbülsz és ezzel az egészségednek is jót teszel, nem beszélve arról, hogy partneredet is megóvod attól, hogy mindent egyszerre zúdíts rá.

3. Elmélyíti a kapcsolatot

Ahhoz, hogy partnered megismerje véleményedet, érzéseidet és gondolataidat nem feltétlenül kell kirobbantanod egy vitát – ám előfordulhat, hogyha diszkréten közlöd pároddal: „Nem szeretem, ha ezt vagy azt csinálod”, akkor a másik hajlamos azt hinni, hogy csak egy kis semmiség miatt veszekedtek – , de ha már így alakult használd ki az alkalmat és adj egy kis nyomatékot mondanivalódnak.

4. Növeli az intimitást

Egy-egy vita alkalmával felszínre kerül, hol vannak párod határai, mi a fontos számára és mire van szüksége ahhoz, hogy még jobban működjön a kapcsolatotok. Párterapeuták szerint a veszekedés sok esetben hasznos, növeli az intimitást, elősegíti egymás megértését és fejlődést hoz a kapcsolatba.

5. Megismered a másik karakterét

A veszekedés által partnered új oldalát ismerheted meg, mivel ilyen helyzetben a párok sokkal határozottabban ütköztetik álláspontjukat. Lehet, hogy az, amit egy hevesebb vita alkalmával láttok egymásból ijesztő, de ha odafigyeltek arra, hogy hogyan viselkedjetek a veszekedést követően, nem lesz baj. Fogadjátok el, hogy a másik fél egy külön egyéniség és próbáljatok meg kompromisszumokat kötni, ha a másik fontos számotokra.