Hogy szabadulj meg a benőtt körömtől gyorsan és fájdalom mentesen?
2023-05-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A körömbenövés komoly problémákat és nagy fájdalmat okozhat, ha elhanyagoljuk. Ha azonban idejében a megfelelő kezelést alkalmazzuk, akkor megakadályozhatjuk a nagyobb probléma kialakulását.

Mitől alakul ki a köröm benövése?

Nem megfelelő lábbeli - ha túl kicsi, vagy nem megfelelő kialakítású a cipő

Helytelen körömvágás - a lábujj körmét mindig egyenesre kell vágni

Sérülés - ütés vagy zúzódás hatására máshogy nő a köröm

Gombás betegségek - megváltozik a köröm alakja, amely benövést okozhat. A cukorbetegek különösen érintettek, mert gyakran nem érzékelik a fájdalmat a lábukban, és már csak későn veszik észre a bajt.

Mik a benőtt köröm tünetei?

fájdalmas a körömnél és a köröm mellett

bőrpír és duzzanat

fertőzés esetén váladékozás

Hogyan kezelheted a benőtt körmöt?

1. Áztasd be a lábat

Naponta több alkalommal készíts egy forró vizes lábfürdőt, amelybe hidrogén-peroxidot vagy almaecetet is keverhetsz.

2. Vattás módszer

Az áztatás után tekerj egy kis darab vattát az ujjad köré úgy, hogy kicsit megemeled a körmöt (ez sajnos fájdalmas lesz, de hatásos). A köröm alá helyezz be egy vattadarabot, mert ez segít eltávolítani a hústól. A következő áztatásig hagyd így.

3. Helyi kezelés

A körömre közvetlenül is rácseppenthetsz almaecetet vagy egy kis illóolajat (a legjobb az eukaliptusz és a teafa). Hagyd hatni egy éjszakán át - nagyon jól kezeli a fertőzést, gyulladást, gombásodást.

4. Népi módszerek

Rögzíts a benőtt körömre egy vékony szelet citromot, majd hagyd rajta egy éjszakára. A citromsav kifejezetten jót tesz a gyulladt felületnek. Ugyanígy sokan a paradicsomra esküsznek: ha egy éjszakára a lábujj köré kötözöd, gyorsítja a gyógyulást és lehúzza a gyulladást.